В Туреччині активісти повідомляють про масшатбну екологічну загрозу. Під загрозою черепахи. Пляж на якому з покон віків розмножувалися і жили черепахи, віддано під забудову. Активісти у розпачі, б'ють в усі дзвони, не можна дати будівництву розпочатися. Черепахи залишаться без свого місця на цій ділянці. Тварини будуть збиті з пантелику і це може призвести до зменшення народжуваності.

В Туреччині протягом століть пляж Ізтузу був місцем розмноження морських черепах. Однак в останні роки тут розгорнулося масштабне будівництво, і майбутнє нових поколінь черепашат виявилося під загрозою.

Волонтери рятувального центру всіма силами намагаються зберегти це місце. Фотограф Уміт Бектас зобразив їх роботу: зусиллями добровольців скасовано проект будівництва готелю, вони охороняють яйця від туристів і лікують постраждалих черепах. Поки волонтерам вдалося: на Ізтузу привозять постраждалих тварин з усіх пляжів Туреччини, а кількість гнізд тут збільшилося більш ніж у два рази.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Прикро не звертати увагу на цю проблему. Активісти вимагають скасувати будівництво і зробити цю зону заповідною. Більше жодна будівельна компанія не повинна мати види на дім древніх тварин. Черепахи є важливими в ланцюжку живлення тутешніх видів. Якщо черепахи підуть з цих місць, все може закінчитися сумно для інших мешканців цієї зони.

"Знай.ua" також повідомляє по темі: вчені назвали тварин, які розмножуються без інтиму. Група вчених, які в Японії досліджували колонії термітів зробили приголомшливе відкриття про спосіб розмноження цих тварин. Варто відзначити, що раніше було відомо, що в колоніях термітів панує рівність статей – вони містять однакову кількість самців і самок.

"Знай.ua" повідомив: риторичне питання "чи так" і товста бездомна кішка: кращі меми на 30 вересня. Восени в мережі стала популярною безглузда фраза «Чи так?» чи «Ти так?», яку користувачі масово пишуть в коментарях до постів.Дивні фрази пишуть до публікації на різну тематику, крім того, користувачі просто постять їх до себе на стіну, не пояснюючи, що вони мають на увазі.