США готові знищити російську зброю, яка виробляється агресором попри підписання Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дії.

Про це повідомила у вівторок, 2 жовтня, постпред США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон.

Крім того вона заявила, що розвідка США володіє данними про те, що Кремль продовжує таємно створювати заборонену договором зброю, зокрема спеціальні системи крилатих ракет. Більше того представник США зазначила, що країна готова нанесення удару, ще до того, як російська зброя буде готова до застосування.

"У такому випадку ми будемо вивчати можливість знищити ракету, яка може вдарити по кожній із наших країн", - сказала постпред.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вона також додала, що влада США вже неодноразово намагались донести до російської влади, що володіють інформацією про порушення Кремлем своїх зобов'язань та показили відповідні докази.

Влада США також висловила сподівання, що поки не пізно союзники допоможуть тиснути на Москву, яка повинна відповісти на звинувачення.

Коментаря з російської сторони на заяву американського постпреда при НАТО поки не надходило.

Разом з тим варто відзначити, що раніше колишній посол США в Росії Майкл Макфол зробив різку заяву щодо агресивної зовнішньої політики Президента РФ Володимира Путіна по відношенню до низки ураїн.

Екс-чиновник нагадав про те, як російські війська вторглися в Грузію в 2008 і Україну в 2014-му роках, перекроївши кордону сусідів.

Крім того, Путін відправив війська в Сирію в 2015 році для захисту диктатора Башара Асада. І саме Путін порушив суверенітет США у 2016 році, спробувавши вплинути на результат американських виборів за допомогою ботів, тролів, пропаганди і, ймовірно, прямого співробітництва з виборчої командою Трампа. І останні "перли" - у 2018-му Путін порушив суверенітет Великобританії, спробувавши вбити екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Колишній посол зазначає, що це - не нормальні інструменти зовнішньої політики, а кримінальні дії. Тому якщо президент США Дональд Трамп сам не почне роботу над протидією путінським порушенням чужого суверенітету, тоді Конгрес повинен змусити адміністрацію зробити це.

Нагадаємо, стало відомо, чому США не можуть добити Росію.

Як повідомляв "Знай.ua", флот США готується до блокади Росії.

Також "Знай.ua" писав, що шоу пропагандиста Соловйова поставило хрест на мріях Путіна.

Міністерство торгівлі США оголосило про запровадження нових санкцій проти 12 російських компаній