Спеціалісти ВОЗ зазначають, що людство старіє - суттєво зростає число літніх людей і зменшується кількість дітей і молоді. Таку інформацію повідомляє видання Хвиля, посилаючись на центр новин ООН.

"Глобальна чисельність людей у віці 60 років і за 60 стане мінімум в два рази більше — з 542 мільйонів чоловік в 1995 році до приблизно 1,2 мільярда осіб у 2025 році. Виходячи з даних ВОЗ, низька народжуваність і зменшення смертності різко змінили демографічну картину. На даний момент світ "старіє": суттєво підвищується кількість людей похилого віку і скорочується частка дітей і молоді. В якості припущення, чисельність населення світу у віці 65 років і старше в період 2015-2050 років збільшиться в два з половиною рази — з 608 млн до 1,6 млрд осіб", — передають там.

Як повідомляють у ВОЗ, виходячи зі своїх статистичних даних, у 1980 році частина жителів земної кулі, яким більше 60 років, дорівнювала менш ніж шести відсоткам від загальної чисельності світового населення, а до 2050 року переросте у 16 відсотків і більше.

"В європейських країнах вже в 2015 році люди у віці 65 років і за 60 становили 18 відсотків громадян. Більш юні жителі країн Північної Америки: там цей показник рік тому не перевищував 15 відсотків", - повідомляють у міжнародній організації.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Спеціальний доповідач ООН з прав літніх людей Роза Корнфелд-Матте зробила акцент на тому, що старше покоління - повноправні члени товариства і повинні мати можливість брати участь у створенні та проведенні тих заходів, які прямим чином впливають на їх добробут, і передавати свій досвід молоді, а також максимально користуватися власними правами.

"Молодь і ті, хто на сьогоднішній день стоять у влади, повинні не забувати про те, що вони теж стануть дорослими. На сьогоднішній день тільки від них залежить, чи створять вони такі умови, які будуть приємні для них у майбутньому", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше стало відомо, якими в старості будуть знаки Зодіаку.

Також Знай.UA розповідав, що в Україні зникнуть дві області.

Крім того, Знай.UA повідомляв, що людству кінець: Нібіру вже біля Місяця.