Росія продовжує форсованими темпами постачати зброю до Сирії.

Володимир Путін
Володимир Путін

Днями стало відомо про черговий "транш" від Путіна. Про це повідомили російські ЗМІ із посиланням на Міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

"Росія завершила поставки зенітно-ракетних комплексів С-300 для потреб протиповітряної оборони Сирії", - повідомив Шойгу в ході оперативної нараду з членами Ради безпеки РФ.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

За його словами, поставки комплексів С-300 включали в себе 49 одиниць техніки: локатори підсвічування, основні системи визначення, машини управління і чотири пускові установки.

Окрім того він додав, що основна робота із встановлення єдиної системи управління ППО в Сирії буде завершена до 20 жовтня. Протягом трьох місяців сирійські фахівці пройдуть курс підготовки з використання систем С-300.

Нагадаємо, російське державне інформагентство повідомило про початок зйомок "постановочної провокації" з застосуванням сирійськими урядовими військами хімічної зброї в провінції Ідліб.

Агентство повідомило, що інформацію про зйомки российскому Центру примирення ворожих сторін надали місцеві жителі провінції.

війна в Сирії
війна в Сирії

"За інформацією, що надійшла від жителів провінції Ідліб, в даний час в населеному пункті Джіср-еш-Шугур йдуть зйомки постановочної провокації нібито застосування "сирійської армією" хімічної зброї проти "мирного населення", - заявили в Центрі.


Як писав раніше Знай.ua, іранські військові повідомили, що завдали суттєвих втрат силам "Ісламської держави".

Про це повідомило агентство Таснім з посиланням на командувача Повітряно-космічними силами КВІР бригадного генерала Аміра Алі Хаджизаде, пише "Сегодня".

іранські військові у Сирії
іранські військові у Сирії

Згідно з повідомленням, "Вартові ісламської революції" - корпус елітних частин Збройних сил Ірану (КВІР), в понеділок, 1 жовтня, ліквідував в Сирії майже 40 ватажків терористичного угрупування "Ісламська держава".

війна в Сирії
війна в Сирії


Також Знай.ua писав про те, що представники 28 країн-членів Європейського союзу зустрілися в середу, 26 вересня, щоб домовитися про прийняття нового санкційного механізму за застосування хімічної зброї державами. Про це повідомляє Reuters з посиланням на європейських дипломатів.