Якщо Росія не припинить розробляти ракету, яка порушує Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, США спробує знищити її до того, як вона почне функціонувати.

Цю інформацію повідомила постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон на прес-конференції у Брюсселі.

Гатчісон зазначила, що, на відмінну від РФ, США ретельно дотримуються вимог договору.

"Контрзаходи (з боку США. - Ред.) полягатимуть у тому, щоб усунути ракети, які розробляються Росією в порушення домовленості. Ми зі свого боку намагаємося не робити нічого, що може порушити договір, який дозволяє проводити дослідження, але не розвивати ракетні програми, і ми ретельно дотримуємося вимог договору, поки Росія порушує його" Кей Бейлі Гатчісон

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У повідомленні говориться, про нові російські ракети наземного базування великого радіусу дії 9M729. У США вважають, що вони порушують заборону на крилаті та балістичні наземні ракети середньої дальності.

У своєму Twitter Гатчісон пізніше написала, що не мала на увазі превентивну атаку по Росії. Вона говорила про те, що Москва зобов'язана повернутися до дотримання Договору РСМД, у іншому разі країнам НАТО доведеться вжити додаткові дії для забезпечення своєї безпеки.

"Нинішні порушення договору російською стороною є неприйнятними" Кей Бейлі Гатчісон

Нагадаємо, що північноатлантичний Альянс (НАТО) в Норвегії має намір провести найбільші з 1991 року військові навчання Trident Juncture. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, повідомляє видання Deutsche Welle.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", США готові знищити російську зброю, яке проводиться агресором незважаючи на підписання Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дії.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що в оборонному відомстві Російської Федерації стався витік важливої інформації. Стало відомо, що в окупованому Криму путінські бойовики розгорнули зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони С-400 "Тріумф".