У вівторок, 2 жовтня, на сторінках впливового американського видання The New York Times з'явилися дані розслідування, які базувалися на копіях численних податкових звітів. Згідно з документами, сімейство Трампів влаштували махінації з виплатою податків у державну скарбницю, що в Сполучених Штатах є серйозним порушенням.

Так, результати журналістського розслідування є у відкритому доступі на офіційному сайті видання.

"Президент давно заявляв про себе як про мільярдера, який створив себе сам, але розслідування NYT виявило, що він отримав менше $413 млн у сьогоднішніх доларах від імперії нерухомості свого батька, значна частина яких – шляхом податкового шахрайства в 1990-х роках", - пишуть автори публікації.

Також журналісти відзначають, що Дональд Трамп "брав участь в сумнівних схемах оподаткування протягом 1990-х років", що в свою чергу дозволило йому серйозно збільшити частку успадкованого від батьків. Для написання матеріалу автори отримали доступ до конфіденційних податкових декларацій і фінансових звітів. Журналісти встановили, що батько чинного президента, Фред Трамп, ще багато років тому почав таємно передавати свої гроші дітям. За деякими даними, дивіденди від компанії Трампа-старшого, який помер у 1999 році, сімейство отримує донині.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У матеріалі також йдеться, що Дональд Трамп спеціально занижував оціночну вартість холдингу, аби заплатити за нього якомога менше податків. Крім цього журналісти з'ясували, що президент з братами створили підставну корпорацію, за допомогою якої злочини батьківської компанії ретельно і, треба сказати, успішно приховувалися упродовж багатьох років.

У загальній складності Фред і Мері Трамп передали своїм спадкоємцям активи, загальна вартість яких становить майже 1 мільярд доларів. Така сума передбачає сплату податків на 550 мільйонів, оскільки в таких випадках подарунки та спадщина оподатковується у розмірі 55%. У копіях ж звітів говориться, що Трампи заплатили державі тільки 52,2 мільйона.

Нагадаємо, Трамп знайшов "коханця".

Як повідомляв раніше "Знай.uа", Versace переходить до клану Трампа.

Також "Знай.uа" писав про те, що Трамп згадав про фінансування іноземних армій.