Росія поставила Сирії зенітні ракетні комплекси С-300. Однак, армії Башара Асада знадобиться ще кілька місяців, щоб навчитися ними користуватися . А в той час, поставленою зброєю точно будуть керувати військові радники, яких пришле Кремль.

Втім, російські ракетні системи ніяк не позначаться на ефективності ізраїльських ВПС, які мають американські стелс-винищувачі п'ятого покоління F-35, поставка яких і Ізраїль почалася з кінця 2016 року. Про це заявив міністр регіонального співробітництва Ізраїлю Цахи Ханегбі, пише National Interest.

Дивіться:Росія поставила до Сирії зенітно-ракетні комплекси С-300

Якщо подивитися на ситуацію чисто з військової точки зору, то поява С-300 в Сирії ніяк не обмежує можливості Ізраїлю, адже в арсеналі Тель-Авіва є F-35I, які відносно легко можуть розправитися з російськими С-300.

"Операційні можливості ВПС такі, що ці батареї ніяк не обмежують їх дії. Всі знають, що у нас є стелс-винищувачі, кращі літаки у світі. Ці російські батареї не здатні їх навіть помітити", - заявив міністр.

При цьому Цахи Ханегбі, член військово-політичного кабінету Ізраїлю, в який входять ключові міністри уряду, зауважив, що російські зенітні ракетні комплекси С-300 можуть бути знищені з повітря і, можливо, на землі.

"Кілька місяців тому ми вже знищили сирійську ракетну батарею", - сказав він, давши зрозуміти, що це саме можуть при потребі зробити і з російськими С-300.

Видання зазначає, що від початку однією з головних задач F-35 було придушення і знищення ворожих систем ППО, таких як С-300. І в майбутньому ці винищувачі будуть ще більш грізними у виконанні цих завдань завдяки програмному забезпеченню Block 3F і Block 4, а також різних технічних конфігурацій.

Тель-Авів оголосив, що його F-35 в повній бойовій готовності з грудня 2017 року. А в минулому лютому він підписав угоду з Lockheed Martin, згідно з якою до грудня 2021 року ізраїльські винищувачі будуть оновлені до Block 3F +.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, Росія продовжує форсованими темпами постачати зброю до Сирії. Черговим "траншем" Асаду від Путіна стали ракетні комплексі С-300.

Як повідомляв портал "Знай.ua", збройні сили Ізраїлю завдали потужного ракетного удару по аеропорту столиці Сирії – Дамаску.

Також "Знай.ua" писав, Україна провела успішні випробування крилатої ракети власного виробництва