Болгарська православна церква відмовилася від ідеї РПЦ проводити Всеправославний собор ічерез українську автокефалію.

Болгарська православна церква відмовилася від пропозиції РПЦ провести дискусію про відхід української церкви з-під московського впливу. Про це повідомляє Reuters.

Московський патріарх Кирило звернувся до православного світу із закликом провести дискусію щодо ситуації з церковним життям в Україні.

Священний синод Болгарської церкви відповів Кирилу, що його лист передадуть на розгляд спеціальної комісії, тобто фактично ухилився від пропозицій РПЦ про дискусію.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 25 вересня, держдеп Сполучених Штатів Америки підтримав Україну у питанні здобуття автокефалії православної церкви. Про це сказано у зверненні представника Державного департаменту США Хезер Науерт, яке опубліковано на офіційному сайті Держдепу.

"Сполучені Штати рішуче підтримують свободу віросповідання, у тому числі свободу представників окремих груп регулювати власну релігію відповідно до їх переконань і вільно сповідувати свою релігію без втручання влади. Сполучені Штати поважають намір українських православних релігійних лідерів добиватися автокефалії згідно з їхніми переконаннями", - заявила Хезер Науэрт.

При цьому представник наголосила, що в Америці поважають вселенського патріарха Варфоломія, який демонструє виняткову релігійну толерантність і проводить міжконфесійний діалог у православному світі.

Також повідомлялося, що 3 вересня, патріарх московський і всієї Русі Кирил направив листи главам помісних православних церков, в яких написав про позицію руської церкви у зв'язку з зусиллями Константинопольського Патріарха по наданню Українській православній церкві автокефалії.

Нагадаємо, московські попи прозріли і відчули свій швидкий кінець.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" держдеп Сполучених Штатів Америки підтримав Україну у питанні здобуття автокефалії православної церкви.

Також раніше портал "Знай.uа" писав, что московські попи зважилися на нечуване, Варфоломій не пробачить.