Просочилася інформація про поставку зброї на окупований Донбас з боку Білорусії.

Донбас
Донбас

Про це повідомляють білоруські ЗМІ.

Білоруське видання розкрило схему поставок продукції з мінського заводу у так званий "ДНР" через російських посередників.

Джерело повідомляє прохитру схему поставок складових частин МАЗ у окупований Торез, де з них збирають спецтехніку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Журналісти відзначають, що координує неофіційні контакти між Білоруссю і "ДНР" у промисловій сфері офіційний представник Нижегородської області у Білорусі Сергій Петров. Він на виставці 23-24 серпня в окупованому Донецьку "Потенціал Донецькій народної республіки-2018" розповів, що схема поставок білоруських товарів важкої промисловості до "ДНР" сформувалася ще в 2016 році.

Жителі "ДНР"
Жителі "ДНР"

"Офіційної співпраці між МАЗом і "ДНР" немає. Хоча, звичайно, автомобілі МАЗ мають місце там бути. Завод у Мінську поставляє продукцію в московський Торговий дім "МАЗ", потім її купують компанії у Ростові, а звідти МАЗи потрапляють в Донецьк", - повідомив Петров.

Окрім того він додає, що зараз у планах ватажків "ДНР" на базі шасі МАЗу виробляти сміттєвози на Торезському електротехнічному заводі.

Бойовики "ДНР"
Бойовики "ДНР"

За його словами, ця схема вигідна насамперед із політичних міркувань. Він визнає, що аналогічно з Донбасом працює ще і Мінський тракторний завод і "Амкодор". Петров розповідає, що така співпраця - "секрет Полішинеля" для офіційного Мінська.

"ЛДНР"
"ЛДНР"

Нагадаємо, агенти кровожерливого "руського міра", які покликали путінських головорізів на Донбас, принесли на українську землю війну і злидні. У цих місцях в бізнес повернувся бартер: цвяхи на косметичний ремонт.


Як повідомляв раніше Знай.ua, на окупованих путінськими бойовиками територіях Донбасу знову стає спектоно.

За минулу добу, 5 жовтня, бойовики 19 раз обстріляли позиції українських захисників.

ЗСУ
ЗСУ

Обстріл позицій бійців операції Об'єднаних сил не закінчуються навіть незважаючи на раніше укладені домовленості про режим тиші.


Також Знай.ua писав про те, що у мережі з'явилося фото російського найманця на Донбасі, де він встановлює протипіхотну міну МОН-50.