Польський археолог Гжегож Кяршис знайшов в одній з частин країни засекречені елементи радянських атомних баз.

Про це повідомляє Onet.pl.

Варто відзначити, що ці неймовірно засекречені елементи вдалося знайти лише завдяки аналізу розвідувальних елементів ЦРУ, що свідчить про величезну таємницю, яка зберігалась у стінах колишніх військових баз.

Так, за даними польських ЗМІ ще у 1969 році на території країни було створено відразу три великих склади ядерної зброї. Зокрема, йдеться про міста Темплеві, Бжежніці-Колонії та Подборську. Усі вони мали монументальне, вкопане на декілька метрів у землю бетонне укриття, яке призначалось для збереження атомних боєголовок.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Крім того дослідник розповів, що всі бази були дуже добре замасковані, якщо спостерігати з землі, однак співробітникам ЦРУ вдалося знайти ці об'єкти лише завдяки супутниковим знімкам.

Разом з тим варто відзначити, що в оборонному відомстві Російської Федерації стався витік важливої інформації. Стало відомо, що в окупованому Криму путінські бойовики розгорнули зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони С-400 "Тріумф".

А розташовуються ці смертоносні машини біля Севастополя, Євпаторії та Феодосії.

"Станом на кінець вересня 2018 року РФ розгорнуті зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони С-400 "Тріумф" біля міст Севастополь, Феодосія та Євпаторія", - зазначили в міністерстві.

У Міноборони заявили, що зенітно-ракетні комплекси С-400 "Тріумф" оснащуються ракетами різних типів, зокрема: 48Н6 і 40Н6 з дальністю ураження до 250 і 400 кілометрів відповідно. Вони можуть вражати цілі на висоті до 60 км.

Крім того варто відзначити, що кремлівський засідатель Володимир Путін і президент Туреччини Раджеп Ердоган домовилися припинити військові дії. Щоправда, всього на одній ділянці, але це по ідеї повноцінна демілітаризована зона, і розташується вона в сирійській провінції Ідліб.

"Сторони домовилися створити до 15 жовтня уздовж лінії зіткнення урядової армії Сирії і опозиції демілітаризовану зону глибиною 15–20 км з виводом звідти радикально налаштованих бойовиків", - йдеться в повідомленні російських ЗМІ.

Також повідомляється, що контролем "обеззброєної" зони займуться "турецькі патрульні і російська військова поліція".

Нагадаємо, ЗСУ терміново знадобилися тисячі офіцерів.

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, скільки українців загинуло від мінометів Пашинського.

Також "Знай.ua" писав, що США похвалилися потужним озброєнням, яке знищить путінські ракети в одну мить.

Росія реанімує радянські військові бази в окупованому Криму