Оборонно-дослідницьке агентство США DARPA представило концепт перехоплювача Glide Breaker. За твердженнями розробників, він зможе боротися з російською гіперзвуковою зброєю. DARPA повідомила про старт розробки під час презентації на виставці D60, яка була приурочена до 60-річчя агентства.

Сполучені Штати Америки, нібито, всерйоз стурбовані новітнім гіперзвуковим озброєнням Росії. Мова йде про ракетні комплекси "Кинджал" і "Авангард", повідомляють російські засоби масової інформації. Китай, який активно займається розробками гіперзвукового озброєння, також викликає тривогу у Вашингтона.

Glide Breaker – це літальний апарат невеликого розміру, який зможе знищити гіперзвукові ракети кінетичним перехопленням. Ураження цілі відбувається за допомогою всього корпусу апарату, окрема бойова частина не передбачається. Про інші деталі своєї розробки DARPA нічого не повідомляє.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що головна "гордість" СРСР виявилася ганебним фейком. Ракети Третього Рейху і розробки радянського зразка при пильному погляді – практично ідентичні.

У Росії оприлюднили секретні документи щодо першої, створеної за часів СРСР, балістичної ракети Р-1. Втім, як і більшість радянських розробок, вона не була унікальною – швидше, повноцінна копія аналога німецької ФАУ-2, таємної зброї Третього рейху.

Ми також писали, що на Донбас стягнули танки і артилерію, дуже тривожні новини. Бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей розгортають безпрецедентну кількість важкої техніки і озброєння з порушенням ліній відводу.

"Українська сторона СЦКК зафіксувала безпрецедентну кількість артилерійських систем, танків і бойових броньованих машин поза місцями постійного зберігання та з порушенням ліній відводу, передбачених Мінськими домовленостями", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, найманці Путіна увірвалися в ще одну країну, наслідки можуть бути катастрофічними.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що вторгнення Росії на Донбасі довело до паніки навіть ОБСЄ.

Також портал "Знай.uа" писав, що на Донбасі почався бунт проти бойовиків, путінські відморозки стріляють у мирних жителів.