У неділю, 7 жовтня, стало відомо про те, що глава Інтерполу Мен Хунвей, затриманий у Пекіні за підозрою в корупції, подав у відставку.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генерального секретаріату Інтерполу. Тимчасово виконувати обов'язки керівника буде Кім Чен Ян з Південної Кореї.

Нового голову організації виберуть в ході Генеральної Асамблеї, старт якої призначено на 18 листопада. Новий президент пробуде біля керма 2 роки.

Трохи раніше видання Reuters повідомляло про те, що Хунвэй надіслав заяву про добровільну відставку з посади. Як раз тоді, коли ніхто не міг розшукати його. ЗМІ вибухнули новиною про те, що Хунвей безвісти зник. Про це розповіла його дружина, коли той поїхав у Пекін, відправив їй фото ножа і просто припинив виходити на зв'язок.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Влада Китаю заявила, що Хунвея затримали за підозрою в корупції, але вдаватися в подробиці чомусь відмовилися. За інформацією окремих ЗМІ, чиновника звинувачують у сприянні при отриманні держконтрактів з компанією, що займається протидією кіберзлочинів.

Хунвея обрали президентом Інтерполу в листопаді 2016 року, термін його повноважень повинен був закінчитися в 2020 році. До обрання він обіймав посаду заступника міністра громадської безпеки Китаю.

Зазначається, що коли Хунвэй зайняв цей пост, прихильники прав людини висловлювали сильну стурбованість тим, наскільки лояльно він ставиться до китайської влади.

Нагадаємо, в Кременецькому районі Тернопільської області учні профтехучилища напали на одногрупницю і намагалися перерізати їй горло.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під Києвом у Броварах зник 14-річний підліток.

Також "Знай.uа" писав, засновник Google Ларрі Пейдж з 2013 року перестав виходити на публіку.