Як відомо, 8 жовтня видання Bellingcat і The Insider назвали справжнє ім'я другого підозрюваного в отруєнні Скрипалів. «Олександр Петров» насправді - військовий лікар і співробітник ГРУ Олександр Мишкін.

Проте нещодавно в телеграм-каналі «Двач» з'явилася нова інформація про Петрова-Мишкіна. Так, нещодавно в мережі з'явилася фотографія водійських прав Анатолія Володимировича Чепіги. Як з'ясувалося, вони ще діють.

З цієї ж бази даних стало відомо, що на період 2016-2017 року за Чепігою значився страховий поліс, оформлений на автомобіль з державним реєстраційним номером Т 705 ТТ 99 і VIN-кодом X4XKS494000H01806. При цьому в пошуковику можна легко знайти публічно доступну фотографію автомобіля BMW X5 з цим номерним знаком.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

В інтернеті є безліч різних онлайн-сервісів, завдяки яким, знаючи тільки частину інформації про машину, є можливість встановити її більш або менш повну історію. Використовуючи всі ці сервіси, виявилося, що з червня 2017 року BMW X5 з даними VIN-кодом належить Дарії Торбенко (Ємельяновій). При продажі машини попередній власник залишив номер 705 Т ТТ 99 собі, а Дарина Торбенко отримала номер ДО 912 ХР 777. Угода купівлі-продажу була здійснена в червні 2017 року, а в жовтні Дар'я змінила прізвище.

Крім того, спеціальний онлайн-сервіс підтвердив, що Чепіга залишив за собою номер 705 Т ТТ 99 і закріпив його на своєму новому автомобілі Mercedes GL-Klasse, 2017 року випуску, VIN-кодом WDC1668241A988448.

Знову комбінуючи різний функціонал описаних сервісів, використовуючи VIN-код автомобіля, вдалося знайти додаткову інформацію про автомобілі, зокрема: список штрафів за порушення ПДР з номерами постанов.

Примітно, що через сервіс перевірки штрафів можна побачити фотографії порушення, а також ім'я та по-батькові порушника. У минулому році видання писали про те, що в інтернет потрапили бази даних страхових компаній, не тільки у форматі тексту, але і фотографії документів.

Далі розслідування привело в «даркнет», де вдалося відшукати інформацію про Мишкіна. Так, нинішнього власника даного автомобіля звуть Олександр Євгенович Мишкін. У цих базах є фотографії водійських прав Мишкіна і ряд інших документів.

В тій же базі є інформація з паспорта Mercedes-Benz GLS 350 D 4MATIC, згідно з яким, з 5 вересня 2017 року автомобіль належав Анатолію Володимировичу Чепиге. А 30 травня 2018 року Чепіга продав автомобіль Мишкіну.

Це ще один слід, залишений отруйниками Скрипаля у відкритих джерелах і доступних базах даних. Таким чином, любов до дорогих машин виявилася для співробітників ГРУ важливіша за конспірації.

Нагадаємо, що нова інформація про Петрова-Мишкіна розбурхала мережу.

Як повідомляв портал Знай.uа, з'явилися нові факти про Петрова-Мишкіна.

Також портал Знай.uа, писав, як Петров-Мишкін пов'язаний з Україною.