Дональд Трамп заявив, що розглядає кандидатуру глави інвестиційної компанії Goldman Sachs і екс-радника Білого дому Діни Пауелл, як нового посла США в ООН.

Він також заявив, що чутки про те, що цей пост займе його дочка Іванка безпідставні.

Долность посла ООН стала відкритою після того, як цей пост покинула Ніккі Хейлі.

Цікаво, що Діна Пауелл з 2017 по 2018 рік була старшим радником Трампа з економічних ініціатив, а також заступником радника з національної безпеки Герберта Макмастера. Після роботи в адміністрації Трампа Пауелл на близько 10 років робота в інвестиційної компанії Goldman Sachs.

ЗМІ також називають другим кандидатом на цю посаду нинішнього посла в Німеччині Ріка Гренелла. Під час президентства Джорджа Буша-молодшого він був директором зі зв'язків з громадськістю.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Як повідомляють ЗМІ, вирішальний голос у цьому питанні віддадуть держсекретареві Майку Помпео, раднику з питань національної безпеки Джону Болтону і самій Ніккі Хейлі.

Раніше повідомлялося, що постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі подала у відставку, і президент Дональд Трамп прийняв її.

Про це повідомив портал Axios, посилаючись на два джерела, які знають про зміст розмови Трампа і Хейлі.

У той же час, поки що невідомо, коли саме Хейлі покине пост.

Новина про відставку постпреда США шокувала ряд високопосадовців у справах зовнішньої політики в адміністрації Трампа.

Хейлі колишній губернатор штату Південна Кароліна. На посаду постійного представника США при ООН її призначив Дональд Трамп через чотири дні після інавгурації в 2017 році.

Вона контролювала зрушення Трампа в спілкуванні з ООН, включаючи вихід США з Ради ООН з прав людини, який Хейлі назвав "найбільшою невдачею" організації.

Нагадаємо, посол США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що зневажає Організацію Об'єднаних Націй.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ніккі Хейлі раніше звинувачувала ООН в антиізраїльською позиції.

Також "Знай.ua" писав, Ніккі Хейлі назвала Кім Чен Ина параноїком.