У середу, 10 жовтня, на брифінгу у Вашингтоні президент США Дональд Трамп запевнив, що обізнаний про ситуацію з купівлею зброї Індією у росіян і пообіцяв, що найближчим часом дасть відповідь Індії на купівлю у Росії зенітно-ракетних комплексів С-400.

"Ви побачите відповідь. І швидше, ніж ви думаєте", - відповів американський президент на питання журналіста про те, чи будуть США реагувати на угоду між Нью-Делі і Кремлем.

Зазначимо, що раніше, 5 жовтня президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді підписали двосторонній договір, про поставку п'яти полків зенітних ракетних систем С-400 "Тріумф" для Нью-Делі, на загальну суму близько п'яти мільярдів доларів.

27 вересня, повідомлялося, що в цілому Росія повинна поставити системи Індії протягом п'яти років. Зазначалося, що країна закупить ЗРК на 5,43 мільярда доларів.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

В кінці липня агентство Reuters повідомляло, що США відкрили шлях для Індії, який допоможе уникнути санкцій за купівлю продукції російського ОПК.

В той же день США нагадали своїм союзникам про загрозу санкцій в рамках закону "Про протидію супротивникам США допомогою санкцій" (CAATSA).

Згідно з цим документом, на покупців російського озброєння Вашингтон може накласти односторонні санкції.

Раніше начальник штабу індійських сухопутних військ Біпін Рават заявив New Indian Express, що влада Індії усвідомлюють, що Америка може ввести санкції проти країни через покупку російських ППО.

Індія стане третім закордонним покупцем цих комплексів після Китаю і Туреччини.

Помічник міністра оборони по справах Азіатсько-Тихоокеанського регіону Рендалл Шрівер заявляв, що Вашингтон визнає минулі зв'язки Індії і Росії в оборонній сфері, а в майбутньому хоче переорієнтувати Нью-Делі на себе.

Нагадаємо, Росія поставила Сирії зенітні ракетні комплекси С-300. Однак, армії Башара Асада знадобиться ще кілька місяців, щоб навчитися ними користуватися . А в той час, поставленим зброєю точно будуть керувати військові радники, яких пришле Кремль.

Як повідомляв портал "Знай.uа", якщо Росія не припинить розробляти ракету, яка порушує Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, США спробує знищити її до того, як вона почне функціонувати.

Також "Знай.uа" писав, Росія продовжує форсованими темпами постачати зброю до Сирії. Днями стало відомо про черговий "транш" від Путіна.