У п'ятницю, 12 жовтня, стало відомо, що у Москві запропонували скликати надзвичайний Собор для повалення патріарха Варфоломія і членів його Синоду.

Про це написав член синодальної Біблійно-богословської комісії Московського патріархату протоієрей Андрій Новіков на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Так, Новіков висунув такі пропозиції: розірвати євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом, оголосити, що Вселенський патріарх звершив розкол і оголосити про скликання надзвичайного Всеправославного Собору в Москві для загальноправославного повалення Варфоломія і членів його Синоду.

Считаю, что пока необходимо сделать: 1. Безусловно разрывать Евхаристическое общение с Константинопольским...

Geplaatst door Andrei Novikov op Donderdag 11 oktober 2018

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Довідка: Андрій Новіков - до квітня 2014 був секретарем Одеської єпархії, кліриком Одеського Успенського кафедрального собору. Також він відомий своєю підтримкою так званого «руського світу» та проведенням сепаратистських агітації в Одесі. Також Новіков ймовірно фігурує в «плівках Глазьєва», як «батько Андрій».

Андрій Новіков

«Плівки Глазьєва» - це телефонні розмови радника президента РФ Сергія Глазьєва, які були записані українською розвідкою на початку окупації Криму. Записи цих розмов оприлюднили в кінці 2017 року в Оболонському райсуді Києва під час слухання справи про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, пресс-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Російська Федерація буде захищати інтереси православних, "як захищає інтереси російськомовних".

Як повідомляв портал Знай.uа, Київський Патріархат закликав єпископат, духовенство та вірних УАПЦ, як і єпископат, духовенство та вірних Московського Патріархату, підтримати процес об'єднання українського православ'я.

Також портал Знай.uа писав, що новина про те, що на засіданні Синоду прийняли рішення надати Українській православній церкві Томос про автокефалію, викликала захоплення у користувачів соціальних мереж.