Співробітники компанії Facebook повідомили тривожну новину. Невідомі хакери отримали безпосередній доступ до більш ніж 29 мільйонів акаунтів під час кібератаки.

Зловмисники здійснили напад на сервери компанії вже давно, але розкрити його вдалося тільки два тижні тому. Про це пишуть американські ЗМІ.

Раніше не було відомо точну кількість зламаних облікових записів. У Facebook вже заявляли, що близько 50 млн акаунтів могли бути піддані атакам, але точну цифру не знали. І в компанії також не знають, чи був факт незаконного використання даних користувачів соцмережі.

Хакери отримали доступ до імен, адрес електронної пошти та телефонних номерів 29 мільйонів облікових записів. З 14 мільйонів акаунтів хакери отримали ще більше даних, таких як рідне місто, дата народження, останні 10 місць, які відвідали їхні власники, і 15 останніх пошукових запитів.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Служба соціальних мереж Facebook планує відправити повідомлення людям, чиї облікові записи були зламані. У Facebook вважають, що додатки WhatsApp і Instagram не постраждали від злому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фітнес-додаток FitMetrix звинуватили у витоку даних більш ніж 100 млн користувачів. Зараз вже відомо, що уразливість в додатку знайшов експерт з безпеки Боб Дяченко.

Зокрема, за його словами, чере слабкість захисту додатку хакери могли одержати дані відразу з трьох серверів компанії використавши спеціальний скрипт.

Варто нагадати, що Великобританія надала владі України відомості про участь фахівців ГРУ в кібератаці на Київський метрополітен і Міжнародний аеропорт Одеса в жовтні 2017 року. Про це повідомляє прес-служба міністерства інфраструктури.

"Надана Національним центром кібербезпеки Великобританії інформація говорить про участь фахівців ГРУ РФ в атаці на підприємства в жовтні 2017 року. Немає гарантії, що спроби виведення з ладу критичних підприємств галузі не повторяться", - заявив глава міністерства Володимир Омелян.

Нагадаємо, ПриватБанк заблокує всі операції, гроші недоступні: що відбувається.

Як повідомляв Знай.uа зухвалі путінські хакери безсоромно атакували Україну: названо цілі.

Знай.uа писав, експерти повідомляють про загрозу для всіх користувачів месенджерів.