Днями у Пентагоні повідомили про масштабний витік персональних даних, який імовірно стався унаслідок зухвалої атаки хакерів.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на New York Times.

Унаслідок хакерської атаки було розсекречено дані, які сстосуються поїздок співробітників Міністерства оборони США.

"Пентагон в п'ятницю, 12 жовтня, заявив про кібернетичний злом відрядної документації Міністерства оборони, що призвело до витоку персональних і кредитних даних військового і цивільного персоналу", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

За словами чиновників, злом міг торкнутися інформації про 30 000 співробітників, проте це число може збільшитися по мірі продовження розслідування. У повідомленні також підкреслили, що в ході витоку даних секретна військова інформація не була скомпрометована.

Хакер
Хакер

Порушення могло статися кілька місяців тому, проте виявили його тільки недавно.

Нагадаємо, Великобританія надала владі України відомості про участь фахівців ГРУ в кібератаці на Київський метрополітен і Міжнародний аеропорт Одеса в жовтні 2017 року. Про це повідомляє прес-служба міністерства інфраструктури.

хакери
хакери

"Надана Національним центром кібербезпеки Великобританії інформація говорить про участь фахівців ГРУ РФ в атаці на підприємства в жовтні 2017 року. Немає гарантії, що спроби виведення з ладу критичних підприємств галузі не повторяться", - заявив глава міністерства Володимир Омелян.

Київське метро
Київське метро


Як повідомляв раніше Знай.ua, фітнес-додаток FitMetrix звинуватили в зливі даних більш ніж 100 млн користувачів.

Про це повідомляє Gizmodo.

Наразі вже відомо, що уразливість додатку виявив експерт з безпеки Боб Дяченко. Зокрема, за його словами, через слабкість захисту додатку хакери могли отримати дані відразу ж з трьох серверів компанії використавши спеціальний скрипт.

спорт
спорт

Він також відзначив, що таким чином злочинці змогли отримати імена та особисті дані більше 100 мільйонів користувачів. Також відомо, що ймовірний витік міг статись ще у вересні.


Також Знай.ua писав про те, що підконтрольне спецслужбам Росії хакерське угруповання зробила спробу атакувати Україну.