Фітнес-додаток FitMetrix звинуватили в зливі даних більш ніж 100 млн користувачів.

Про це повідомляє Gizmodo.

Наразі вже відомо, що уразливість додатку виявив експерт з безпеки Боб Дяченко. Зокрема, за його словами, через слабкість захисту додатку хакери могли отримати дані відразу ж з трьох серверів компанії використавши спеціальний скрипт.

Він також відзначив, що таким чином злочинці змогли отримати імена та особисті дані більше 100 мільйонів користувачів. Також відомо, що ймовірний витік міг статись ще у вересні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

У свою чергу керівник компанії Миндводы, яка і здійснює управління FitMetrix повністю підтверлив раніше озвучені інформацію про витік персональних даних користувачів додатку. У своє виправдання він також додав, що компанія зробила все можливе та неможливе щоб закрити проблему та зберегти дані клієнтів.

Крім того він висловив сподівання, що в мережу не потрапили платіжні дані і важлива особиста інформація клієнтів.

Разом з тим варто відзначити, що різного роду фітнес-додатки вже не вперше потрапляють у подібні скандали. Так, в липні фітнес-трекери Polar і в січні додаток для бігу Strava видали інформацію про місцезнаходження військових баз США. Після цього Пентагон заборонив американським військовим користуватися гаджетами на службі.

До слова зовсім нещодавно підконтрольне спецслужбам Росії хакерське угруповання зробила спробу атакувати Україну. Для цього вони використовували новітній комп'ютерний вірус. У Службі безпеки України повідомили, що вірусна програма являє собою оновлену версію бекдор Industoyer.

Таким чином, на офіційному сайті української спецслужби з'явилася інформація, що функціональні можливості вірусу надають можливість віддалено адмініструвати процеси операційної системи, дізнаватися паролі, відстежувати всі дії користувачів, а також копіювати необхідні файли.

В СБУ зазначили, що встановити об'єкти кібератаки вдалося завдяки взаємодії з відомою антивірусною компанією. В результаті були локалізовані наслідки кібератаки, а також мінімізовано киберзагрозу інфраструктур органів державної влади України.

Нагадаємо, путінські хакери атакували київське метро.

Як повідомляв "Знай.ua", експерти повідомляють про загрозу для всіх користувачів месенджерів.

Також "Знай.ua" писав, що кидайте слухавку, коли чуєте ці слова.

Російські хакери атакували британські ЗМІ та енергетичні компанії