У понеділок, 15 жовтня, стали відомі нові подробиці у справі про отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері. Так, підозрюваний в отруєнні "Петров", справжнє ім'я якого Олександр Мишкін, під час навчання у військово-медичної академії імені Кірова в Санкт-Петербурзі працював офіціантом у бістро "Гарсон".

Про це російським ЗМІ розповів арт-консультант Микола Євдокимов, який працював разом із Мишкіним.

Варто відзначити, що Євдокимов назвав Мишкіна "товариським, у міру відкритим, цинічним, нормальним хлопцем". Також Євдокимов згадав, що Мишкін тоді давав йому рекомендації по здоров'ю.

"Він точно вчився на лікаря. По-моєму, це була військово-медична академія", - уточнив він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому Євдокимов розповів, що одразу впізнав "Петрова" відразу після інтерв'ю Маргариті Сімоньян. Після цього він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook пост і звернувся до колишніх колег по «гарсон», які погодилися, що "Петров" схожий на офіціанта Олександра Мишкіна.

Як повідомляє видання, адміністратор кафе, яке зараз знаходиться на місці "Гарсона", також згадала Мишкіна і сказала, що якось випадково зустрілася з ним на Фінляндському вокзалі, де вони трохи поговорили.

Нагадаємо, що Великобританія готова оголосити третього передбачуваного співучасника отруєння Скрипалів.

Як повідомляв портал Знай.uа, офіцери ГРУ Анатолій Чепіга і Олександр Мишкін активно брали участь у захопленні українських державних установ. Про це після зустрічі з представниками парламенту Британії заявив Христо Гроздєв.

Також портал Знай.uа писав, що чеське джерело з посиланням на розвідку повідомив про таємне перебування російських офіцерів ГРУ, відомих як "Олександр Петров" і Руслан Боширов", в Чехії в 2014 році. Тоді під час свого візиту Скрипаль зустрічався з чеськими працівниками контррозвідки і консультував їх з питань виявлення ймовірних російських шпигунів.