У Росії, в Калініградській області почалася модернізація військових бункерів для зберігання ядерної зброї.

Про це свідчать знімки з супутників, передає CNN.

Так, фотографії зроблені супутником в період з 19 липня по 1 жовтня, а також аналіз від комерційної супутникової фірми ImageSat International показали, що модернізація ведеться мінімум в чотирьох місцях по всьому регіону.

Інший набір зображень свідчить про те, що 40 нових бункерів в цьому районі знаходяться на стадії будівництва. Вони збільшують потужності поблизу Приморська, другого за величиною в Росії порту на Балтійському морі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

З супутників видно як нові бункери оточують старі. Знімки від 18 липня показують, що бункери будуються; через 10 тижнів вони виглядають готовими.

Поблизу Калінінграда можна побачити, як оновилася Чкаловська авіабаза - тепер на її території є нова залізниця, а також установка, яка дозволить літакам приземлятися в погану погоду.

Останній набір зображень демонструє модернізацію в Черняховську - на базі, де знаходиться 152-га ракетна бригада ЗС РФ. У лютому база поповнилася оперативно-тактичними ракетними комплексами (ОТРК) "Іскандер", які здатні нанести ядерний заряд. Пентагон назвав це "найсерйознішим кроком, який ми бачили" з точки зору російської мілітаризації Балтії.

Нагадаємо, російська авіація і флот під прикриттям намагаються влаштувати масові провокації під час військових навчань Нідерландів і Великобританії за Полярним колом. Так вважає начальник військового управління корпусом морської піхоти Джефф МакМутри.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Путін висаджує війська і ракетні комплекси на сході Лівії, щоб взяти під контроль найбільший нелегальний міграційний маршрут в Європу і створити там антизахідну твердиню.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в понеділок 8 жовтня в мережі показали відео операції Збройних сил України на окупованому російськими терористами Донбасі, під час якої була знищена важка техніка бойовиків "ДНР".