В Нідерландах видали перший паспорт, в якому стать власника документа вказано як "нейтральна". Такий паспорт отримала 57-річна мешканка держави, яка в минулому зробила операцію по зміні статі. Про це повідомляє BBC.

Леонне Зекерс отримала паспорт, в якому стать вказана як "X", замість "M" для чоловіків і "V" для жінок.

Наголошується, що Леонне Зекерс народилася чоловіком і в 2001 році зробила операцію по зміні статі. Зараз вона вважає себе людиною середньої статі. Раніше Зекерс звернулася в суд з вимогою дозволити офіційну реєстрацію людей "нейтральною" статевою приналежністю. Зекерс виграла цю справу.

Також до цього стало відомо, що з наступного року жителі Нью-Йорка зможуть вказувати у свідоцтві про народження свою стать не тільки як чоловічу чи жіночу, але і як третю.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як стало відомо, на початку жовтня повідомлялося, що в штаті Міннесота (США) дозволили одержувачам водійських посвідчень вибирати невизначену стать для запису в документі.

15 серпня уряд Німеччини узаконив "третю стать". В книгах реєстрації актів цивільного стану з'явиться позначка "інша" стать.

30 липня Конституційний суд Австрії постановив, що влада має дати громадянам право вказувати свою стать у документах не тільки як чоловічу чи жіночу.

Національна рада Швейцарії прийняла нові поправки до кримінального кодексу, згідно з якими дискримінація за гендерною ідентичністю і сексуальною орієнтацією стане незаконною. За цією статтею можна отримати термін до трьох років позбавлення волі. Про це пише видання Dazed.

Ініціатива була проведена завдяки парламентарію Маттіасу Рейнарду, який більше п'яти років домагався посилення законів щодо переслідування гомосексуалістів і трансгендерів. Після того, як засідання було закінчено, Маттіас заявив, що його наступною метою стане легалізація одностатевих шлюбів та дозвіл на усиновлення дітей для гомосексуальних сімей.

Нагадаємо, у ще одній європейській країні захистять ЛГБТ.

Як раніше повідомляв Знай.uа, у Румунії проходить референдум про одностатеві шлюби.

Знай.uа писав, що суд Британії вирішив долю "гей-торта"