У всьому світі посилюється рух за права гендерно-небінарних і трансгендерних людей, тому зміни в публічному просторі вкрай важливі в цьому питанні.

Нещодавно в мережі з'явилася новина про те, що футбольний клуб "Манчестер Юнайтед" може встановити на "Олд Траффорд" гендерно-нейтральні туалети. Таким чином, туалети без гендерних маркерів найближчим часом можуть з'явитися на домашньому стадіоні "МЮ".

стадіон

Ініціатори такого проекту також мотивують це рішення тим, що такі туалети можуть бути більш зручними також для людей з інвалідністю та уболівальників з дітьми.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Якщо цю ідею схвалить керівництво "МЮ", клуб стане першим, на стадіоні якого реалізована концепція гендерно-нейтральних туалетів.

До слова, в Каліфорнії цього літа пройшла перша феміністська школа для чоловіків "Male Feminism Camp". Девіз табору — "Women Teach Men".

протест

Вікенд у школі з проживанням у п'ятизірковому спа-готелі коштував 895 доларів і поїздку оплачував сам учасник. Організацією школи зайнявся бізнесмен на ім'я Майкл Хебб. Він розповів журналістам, що ідею йому підказала подруга, а сам він вдячний дружині та доньці за те, що вони багато чому його навчили.

Журналістка американського Elle Роуз Сернау провела в таборі 72 години, щоб "повернути собі віру в чоловіків". Вона пише, що за цей час встигла чотири рази розплакатися.

У таборі, за її словами, зібралися в основному забезпечені джентельмени від 30 до 40 років.

"Жінки навчають чоловіків — цей девіз мене трохи налякав, а коли щось мене лякає, я повинен це відчути",

— говорить фітнес-інструктор Джеймс.

На одній з лекцій письменниця Трейсі Макміллан розповіла, що все життя об'єктивізувала чоловіків. За її словами, жінки часто заводять стосунки щоб щось отримати від чоловіка: дитину, будинок, безпеку та фінансову стабільність. Заради хороших відносин письменниця закликає жінок намагатися побільше давати і менше брати.

Психотерапевтка Естер Перель розповіла, що суспільство обмежує чоловіків, не дозволяючи їм показувати свої справжні емоції і почуття. Чоловікам нав'язують позицію, в якій вони повинні "заткнутися і мовчати".

дівчина

Нагадаємо, Національна рада Швейцарії прийняв нові поправки до кримінального кодексу, згідно з якими дискримінація за гендерну ідентичность і сексуальну орієнтацію стане незаконною. За цією статтею можна отримати термін до трьох років позбавлення волі. Про це пише видання Dazed.

Як повідомляв Znaj.ua, нова колекція взуття від французького бренду Francesco Russo епатувала публіку. Так дизайнер Франческо Руссо, випустив лінію взуття A-Gender.

Також Znaj.ua писав про те, що масажист з США подав позов до суду на актора Кевіна Спейсі. Позивач, ім'я якого не розголошується, звинувачує голлівудського актора в сексуальних злочинах проти нього, які той зробив в 2016 році.