У Німеччині чоловіка, який отруїв продукти в супермаркетах, засудили до 12 з половиною років в'язниці. Про це повідомляє BBC.

Так, 54-річний чоловік зізнався у тому, що помістив банки з отруєною їжею на полиці супермаркетів, а потім вимагав у керівництва магазинів, щоб йому заплатили гроші в обмін на інформацію про те, де саме знаходяться підмінені продукти.

Варто відзначити, що про злочин стало відомо ще в минулому році. Інцидент стався в супермаркеті міста Фридрихсхафен на півдні Німеччини. Згідно експертизи, у отруєних банках з їжею був етиленгліколь. Ця токсична речовина без запаху, що може вбити людину.

Повідомляється, що сліди етиленгліколю знайшли відразу в декількох продуктах у кількостях, що "достатніх для того, щоб звинуватити людину в замаху на вбивство".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Під час судового засідання, яке відбулося в місті Равенсбург у вівторок, 23 жовтня, обвинувачений визнав, що розсилав у мережі супермаркетів електронні листи з погрозами. Колишній співробітник супермаркету писав, що отруєна їжа опиниться в супермаркетах по всій Європі, якщо йому не заплатять 13000000 доларів США.

Цікаво, що адвокат обвинуваченого не підтвердив, що його клієнт мав наміру когось вбити. При цьому чоловік заявив, що страждає від емоційно нестабільного розладу особистості. Також відомо, що в момент скоєння злочину він вживав алкоголь і знеболювальне.

Відзначимо, що така спроба виправдання не справила на суд належного враження: психіатр, якого залучили до справи, прийшов до висновку, що людина усвідомлювала свої дії і може нести за них відповідальність.

Після вироку суду у чоловіка є тиждень на те, щоб подати апеляцію і оскаржити рішення.

Нагадаємо, що колишнього працівника одного з австралійських супермаркетів підозрюють у тому, що він начинив полуницю швейними голками.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Одесі продавець домашньої молочної продукції торгує біля сміттєвих баків і голими руками копошитися в тих самих смітниках.

Також портал Знай.uа писав, що в одному зі столичних супермаркетів покупці помітили в продажу желейні цукерки під назвою "Shit happens", що в перекладі з англ. означає "Ла*но трапляється".