У вівторок, 23 жовтня, у Швейцарії затримали двох громадян Росії у підозрі у плануванні хакерської атаки на лабораторію Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) в Лозанні.

Про це пише DW.

Крім WADA, хакери планували атаки на ряд інші установи. Швейцарська влада вже почали процес розслідування цієї справи.

хакери
хакери

У вересні виконавчий комітет WADA відновив у правах Російське антидопінгове агентство (РУСАДА), яке позбавили акредитації у листопаді 2015 року, коли з'явилася інформація про вживання допінгу російськими легкоатлетами. Однак, це відновлення мало під собою жорсткі умови, WADA повинен був бути наданий доступ до лабораторних даними московської лабораторії.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раніше розвідувальна служба Швейцарії вже заяляла про те, що в РФ почався зріст шпіонської активності.

Хакер
Хакер

Наприклад, глава розвідслужби Швейцарії Жан-Філіп Годен Годен заявив, що Росія збирається зробити Швейцарію мішенню для шпигунських атак. Саме там розташовані офіси багатьох міжнародних компаній та організацій.

Раніше повідомлялося, що представники Пентагону були попереджені про витік даних співробітників. Хакерам вдалося отримати доступ до особистої інформації співробітників Пентагону, а також до кредитних карт.

Хакер
Хакер

Міністерство оборони є найбільшим роботодавцем США з 1,3 млн військовослужбовців чоловіків і жінок, а також ще 742 тис. цивільного персоналу. Однак навіть така захищена компанія не здатна протистояти хакерам, які зламали систему захисту міністерства.

Точне число постраждалих співробітників поки невідомо. Тим не менш, за попередніми даними, повідомляється про 30 тис. постраждалих від атаки. Крім цього, розслідування триває, так що про точні цифри постраждалих говорити поки рано.

Нагадаємо, один з власників iPhone виявив баг в iOS 12, який дозволяє відкрити "яблучний" смартфон без використання пароля.

Раніше Знай.ua повідомляв про те, що шахраї почали красти дані власників iPhone за допомогою нової хитрощі.

Також Знай.ua писав, хакер з Італії зламав клієнтську базу даних мережі торговельних автоматів, знайшовши спосіб змінювати її.