У вівторок, 23 жовтня, в Москві пройшли переговори між главою Кремля Володимиром Путіним і Джоном Болтоном - радником Дональда Трампа з національної безпеки. Сторони обговорювали проблему сирійської кризи, ситуацію, яка склалася з договорами РСМД і СНО, і відносини, які в принципі зараз склалися між державами.

Як повідомляють російські ЗМІ, кремлівський засідатель вирішив пожартувати над американським гербом і зробив це, як йому здалося, досить вдало.

На гербі Сполучених Штатів зображений орлан, який тримає стріли та оливкову гілку, що символізують війну і мир. Так, Путін, звертаючись до американського представника, запитав: "Питання: ваш орлан всі оливки вже склював, залишилися одні стріли?". Дотепний американець не залишився в боргу і відповів: "Оливок я з собою не привіз". Втім, ніхто не знає, скільки в цьому жарті частки правди. Хоча Болтон підкреслив, що оливкова гілка знаходиться в правій руці орлеана, що говорить про миролюбну політику Сполучених Штатів.

У понеділок, 22 жовтня, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив про те, що угоду про ракети малої і середньої дальності (РСМД) він має намір покинути. Американський лідер заявив, що виконувати умови цього договору немає сенсу, оскільки один з його підписантів давним-давно начхав на це зобов'язання.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Кремлівський засідатель Володимир Путін неодноразово заявляв про те, що Росія займається розробкою нових ракет, спрямованих у бік Штатів. Вашингтон у свою чергу вважає логічним заявити, що США відмовляються виконувати договір, який виявився простроченим.

У вівторок, 23 жовтня, відбулася зустріч радника Трампа з нацбезпеки Джона Болтона і російського президента Володимира Путіна. Очікується, що американський представник оголосить главі Кремля про розірвання договору 1987 року.

Нагадаємо, відомий дипломат розкрив справжні причини розпаду Радянського Союзу.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", названі три ймовірні сценарії Кремля щодо Кримського півострова.

Також "Знай.uа" писав про те, що Сполучені Штати розірвали ядерний договір з Російською Федерацією.