Вчені виявили острів, який більше не існує після того, як ураган стер його з лиця Землі. Знімки були зроблені з різницею в 4 місяці – у травні і жовтні 2018 року.

"Реальна екологічна трагедія полягає в тому, що це був один з небагатьох піщаних островів, які були в океані для чернечих тюленів, де вони могли вирощувати дітей", - пояснюють дослідники.

Травень 2018 року

Острів був частиною Френч-Фригат-Шолс, відомого на Гавайських островах як "Лало". Він розташований приблизно в 550 кілометрах на північний захід від Гонолулу і є частиною національного пам'ятника морської піхоти Папаханамокукаке.

"Це просто слабо обложений пісок і гравій, тому хвилі, які підняв ураган, виявилися досить сильними, щоб розмити його та унести на морське дно", - сказав дослідник.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Жовтень 2018 року

Східний острів був близько кілометра в довжину і не більше 120 метрів в ширину, а 6 футів у висоту в найвищій точці. Це був другий за величиною острів у складі північно-західного атолу.

Під час Другої світової війни острів використовувався військовими, однак останнє десятиліття він служив місцем для дослідження біологами середземноморських тюленів-монахів, які знаходяться на межі вимирання. Також на затопленому острові жило близько половини популяції зелених морських черепах.

Цей острів служив притулком для народження тюленів-монахів. Їх у світі залишилося всього 1400 особин.

Нагадаємо, жахливий монстр ходить по дну Тихого океану. Невідомий слід в глибину склав 13 сантиметрів, а в довжину – 2,5 метрів.

Як повідомляв "Знай. ua", незвідана підводний стежка розкриє таємницю знаменитого озера Тахо. Нова підводний стежка дозволить досліджувати морське минуле озера Тахо, якому більше 100 років.

"Знай. ua" писав,ак безкоштовно потрапити на Гаваї. Норвезька круїз приготував для вас чудову пропозицію.