Сизару Сайоку, затриманому за підозрою в розсилці потенційно небезпечних посилок американським політикам, загрожує до 58 років в'язниці, повідомив генеральний прокурор США Джеф Сешнс на брифінгу в п'ятницю, 26 жовтня.

Генпрокурор уточнив, що пред'явлене обвинувачення затриманому складається з п'яти пунктів: перевезення вибухонебезпечних речовин, незаконна відправка вибухонебезпечних речовин поштою, погрози на адресу колишньому президенту та інших осіб, загроза систем зв'язку і замах на колишніх і діючих федеральних службовців.

Сешнс також нагадав, що в США діє презумпція невинності, і Сайока не можна називати злочинцем, поки суд не виніс йому обвинувальний вирок.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Я хочу всім нагадати, що підозрюваний у цій справі, як і в будь-якій іншій справі, залишається невинним, поки його вина не буде доведена", - підкреслив генпрокурор.

26 жовтня у Флориді затримали 56-річного Сизара Сайока. Його підозрюють в розсилці як мінімум 12 потенційно небезпечних посилок, які отримали американські політики та публічні особи, а також телеканал CNN. Сайока раніше заарештовували за крадіжки, сімейне насильство і публічні погрози. У затриманого немає постійної роботи, і він є гарячим шанувальником президента США Дональда Трампа.

В поштовій скриньці Білла і Хілларі Клінтон виявили бомбу, яка схожа на вибуховий пристрій, виявлений в будинку мільярдера Джорджа Сороса днем раніше. Потім спецслужби США перехопили підозрілу посилку, яка була адресована Бараку Обамі. Співробітники служби ідентифікували посилку, як "потенційний вибуховий пристрій". У Білому домі назвали терактами спробу замаху на двох президентів США і екс-главу Держдепартаменту.

Підозрілі посилки отримали губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо, екс-генпрокурор Ерік Холдер, конгресмен від Каліфорнії Максін Уотерс і екс-глава Національної розвідки Джеймс Клеппер. Всі вони - представники Демократичної партії США.

Нагадаємо, ФБР затримало підозрюваного в замаху на Клінтон і Обаму.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" у США сталася масова спроба замаху на одних з найвпливовіших людей країни.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що співробітники американських служб безпеки виявили ще дві саморобні вибухівки.