Росії було б "корисно" покинути українські Крим і Донбас.

Про це заявив у п'ятницю, 26 жовтня, в Тбілісі, радник американського президента з національної безпеки Джон Болтон, який передуває там із офіційним візитом, передає Reuters.

Крім того, радник Трампа підкреслив, що представникам РФ час припинити втручатися у вибори США і використовувати хімічну зброю для замахів на російських емігрантів на Заході.

Болтон назвав присутність російських військових на території Сирії "нав'язливим".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також радник американського президента нагадав, як поведінка Росії змусила Вашингтон застосовувати ряд жорстких санкцій проти Москви.

Джон Болтон зазначив, що зараз офіційні особи США обговорюють прийняття нового пакета антиросійських санкцій.

Нагадаємо, незважаючи на те, що США щоразу радує Росію новими санкціями, у них ще не вичерпався запас заборон, які можна застосувати до країни-агресора. Про це заявив радник президента Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон. Відомо, що гучну заяву він зробив в Тбілісі.

Згідно отриманої інформації, Вашингтоні розглядають можливість нових способів тиску на Кремль. Відомо, що вимушені заходи пов'язані з анексією Криму, отруєнням Скрипалів і також втручанням у президентські вибори в 2016 році.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", радник Трампа з національної безпеки Джон Болтон заявив про те, що президент США готовий зустрітися з Путіним у Вашингтоні в 2019 році. За його словами, Дональд Трамп офіційно запросив президента РФ на переговори.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що якщо Сполучені Штати почнуть поставляти ракети в європейські країни, Росія прийме "дзеркальні заходи". Путін самовпевнено заявив, що Росія в змозі гідно відповісти США, і це буде "швидко і ефективно".