Вашингтон може з легкістю відкрити вогонь по Росії з Європи, так як системи ПРО, розміщені в Польщі та Румунії, можуть бути переобладнані в наступальні комплекси.

Цю інформацію подтвердили в Дослідному інституті ВМС США.

Голова азіатського напрямку Центру підтримки науковців імені Вудро Вільсона Абрахам Денмарк заявив, що перетворити системи Aegis Ashore в наступальні "дуже легко".

Абрахам Денмарк

Враховуючи наявність у НАТО ракет морського і повітряного базування, це може ускладнити для Росії плани по захисту від атак з європейського напрямку.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того, за словами Денмарка, це могло б стати порушенням Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, з якого Сполучені Штати планують вийти у зв'язку з передбачуваними "порушеннями" з боку Росії.

Нагадаємо, в мережі з'явилася інформація про причини, за якою 11 жовтня російська ракета "Союз" ганебно розвалилася на частини. Про це розповів Олег Скоробогатов - заступник голови Центрального науково-дослідного інституту машинобудування.

Скоробогатов додав, що спочатку блок Д ковзав по корпусу А зворотним конусом, а після вдарив по баку з пальним, з-за чого той відкрився, і почалася повна розгерметизація.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", наявність або відсутність імен тих чи інших відомих політиків у списку санкцій Кремля можуть спровокувати початок медіа-війни. Про це політолог Петро Олещук розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що права рука Путіна і його особистий секретар Дмитро Пєсков заявив, що включення українського президента в санкційні списки стало б "позамежним кроком". Відзначимо той факт, що серед громадян України до списку санкцій і син президента Олексій Порошенко, який є депутатом українського парламенту.