Влада Північної Кореї попередили, що готові відновити політику нарощування ядерного арсеналу.

Про це повідомляє агентство АР з посиланням на заяву міністерства закордонних справ КНДР.

Зокрема, у КНДР заявили, що країна продовжить нарощувати свої ядерні сили, якщо США не змінять санкційну політику.

"Міністерство заявило, що Північна Корея може повернути свою політику одночасного нарощування своєї ядерної сили і економічного розвитку, якщо Сполучені Штати не поміняють свою позицію", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того у КНДР відзначили, що санкційна політика США приводить лише посилення суперечок, а не позбавлення ядернох зброї.

"США вважають, що постійні "санкції і тиск" приведуть до денуклеаризації. Ми не можемо втриматися від сміху через таку дурну ідеї", - заявили в північнокорейському МЗС.

Варто відзначити, що суперечила відповідь КНДР пов'язана з раніше опублікованою заявою державного секретаря США Майка Помпео про те, що США будуть зберігати санкції проти країни допоки не переконаються, що офіційни Пхеньян повністю ліквідує ядерну програму.

Як відомо, раніше глави обох країни домовились про поступове ядерне роззброєння КНДР. Однак, за даними ЗМІ, чиновники КНДР намагалися приховати від американців реальна кількість боєголовок, ракет і військових об'єктів. При цьому в Пхеньяні визнали, що Вашингтон не має даних про реальну кількість ракет і боєголовок.

Разом з тим варто відзначити, що заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков заявив, що відповідь на можливий вихід США з договору про ракети середньої і малої дальності (РСМД), Росія може вжити заходів воєнно-технічного характеру.

За словами політика, Російська Федерація готова дати відповідь на розрив найважливішого договору про РСМД військовими заходами, якщо Вашингтон продовжить діяти незграбно і грубо".

"Тоді нам нічого не залишиться, крім як вживати відповідні заходи, в тому числі військово-технічного характеру. Але не хотілося б до цього доводити", - Сергій Рябков

Крім того, заступник глави МЗС Росії зазначив, що дане питання "занадто серйозне, щоб його вирішувати в режимі публічної полеміки".

Варто відзначити, що російський президент Володимир Путін продовжує нагнітати паніку щодо ядерної війни. Президент країни-агресора, який почав і веде не одну війну в світі, розмірковує, куди потраплять росіяни в разі ядерної війни. На його думку, вони чомусь повинні потрапити в рай.

За словами Путіна, Росія готова відповісти на ядерний удар. Він заявив, що Росія нічого не боїться і пригрозив невідомому ворогові неминучим відплатою і тим, що віртуальні "вони" – "просто здохнуть".

Нагадаємо, в українському Генштабі представили нову загрозливу зброю.

Як повідомляв "Знай.ua", США розірвали з Росією найважливіший ядерний договір.

Також "Знай.ua" писав, що Пєсков уже вигадав, як виправдати заяву Трампа.

КНДР продовжує розробляти ядерну зброю попри санкції