Перед тим, як підписати так званий договір про припинення Корейської війни 1950-1953 роки господар КНДР Кім Чен Ин не захотів віддати американському держсекретареві Майку Помпео список ядерних об'єктів країни.

Про це стало відомо завдяки повідомленню японського видання Yomiuri.

Кім Чен Ин
Кім Чен Ин

Так, Майк Помпео попросив корейський уряд розкрити перелік ядерних об'єктів, які зараз на балансі країни. Представник США заявляв, що список необхідний для підписання майбутньої угоди. Тим не менш Кім Чен Ин відмовився від такої пропозиції, посилаючись на недостатньо довірливі відносини між країнами.

Майк Помпео
Майк Помпео

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"США не повірять мені, навіть якщо я надам такий список. Може вийти, що відомості вимагатимуть знову, тоді виникне суперечка", - зазначив лідер Північної Кореї.

Також корейський лідер підкреслив, що Вашингтону і Пхеньяну належить побудувати досить довірливі стосунки перед тим, як будуть прийняті остаточні заходи щодо денуклеаризації Корейського півострова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в неділю, 7 жовтня, в Пхеньяні (столиця Північної Кореї) відбулася зустріч державного секретаря Сполучених Штатів Майкла Помпео і лідера КНДР Кім Чен Ина. Стали відомі подробиці зустрічає і, зокрема, домовленостей між сторонами. Як з'ясувалося, темою переговорів стала організація другого саміту Дональда Трампа зі своїм північнокорейським колегою.

"Візит держсекретаря Помпео на Північ створив атмосферу і умови для проведення другого саміту лідерів США та Північної Кореї в найкоротші терміни", - заявив з цього приводу президент Республіки Корея Мун Чже Ін.

Варто нагадати, що за час перебування Дональда Трампа на посаді американського президента загальне ставлення до США у світі змінилося. Про це свідчать дані останніх соціологічних опитувань, проведених серед громадян різних країн.

Нагадаємо, червона загроза в центрі Європи: поляки знайшли надсекретні ядерні бази.

Як повідомляв Знай.uа Помпео їде в гості до Кім Чен Ина: що обговорюватимуть на зустрічі.

Знай.uа писав, вчені звинуватили США у створенні нової біологічної зброї.