На референдумі про незалежність, острівна держава Нова Каледонія проголосувала за те, щоб залишитися у складі Франції.

Цю інформацію повідомив президент Франції Еммануель Макрон.

Поки офіційні результати не були оголошені, але подейкують, що близько 56-59% населення Нової Каледонії проти відокремлення держави від Франції.

Французький лідер Макрон переконаний, що у острівної держави "немає іншого шляху, окрім "діалогу" та наголосив на "активну участь у ньому всіх політичних сил".

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"Я радий, що більшість жителів Каледонії зробили вибір на користь Франції", – підкреслив Макрон.

Зазначимо, що телеканал BFM отримав інформацію від місцевих властей, що за збереження заморської території в складі Франції висловилися 59,5% з числа тих, хто проголосував.

Нагадаємо, Нова Каледонія зі столицею Нумеа є заморською територією Франції і знаходиться в Тихому океані. Тут проживає близько 250 тисяч осіб.

Перший референдум про незалежність провели тут в 1998 році, але тоді більшість громадян острівного регіону висловилися проти відділення від Франції.

Нова Каледонія

Як сообщалл раніше портал "Знай.uа", у Грузії на даний момент ситуація з виборами глави держави, дуже схожа на український сценарій. У країні проходять вибори п'ятого за рахунком президента за 25 років після відновлення незалежності.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що колишній президент уряду Каталонії Карлес Пучдемон заявив про створення нової політичної сили. Перше засідання партії, яка буде називатися "Виклик" відбудеться в річницю референдуму про незалежність. Партія буде прагнути до створення "незалежної держави у формі республіки".