Керівників однієї з китайських компаній засудили до позбавлення волі за знущання над підлеглими.

Як пише South China Morning Post, власники будівельної компанії в Гуйчжоу ввели надзвичайно жорстоку систему "штрафів" для тих співробітників, які не виконували план продажів.

Перелік покарань був досить широкий і, очевидно, обмежувався лише фантазією керівників: принижених "порушників" били ременем, примушували пити воду з туалету і "жовту рідину" (найімовірніше, сечу), оцет, голили їм голови, а також примушували їсти тарганів.

Відеозапису знущань, опублікований в китайській соцмережі Weibo, викликали хвилю обурення у користувачів.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

До того ж, працівникам ще й не виплатили зарплатню за останні два місяці. Співробітники стверджують, що терпіли знущання зі страху, що не отримають заборгованість.

За таку поведінку трьох менеджерів позбавили волі строком на п'ять і десять днів.

Раніше ми писали, що офіс великих платників податків назвав рітейлерів з числа обслуговуваних ними клієнтів, які виплачують мінімальну або близьку до цієї суми заробітну платунайбільшій кількості співробітників при середньому рівні зарплат у галузі 9,5 тис. грн.

Антирейтинг очолили супермаркети "ЕКО", де 4,9 тис працівників отримують зарплату 3,6 тис. грн. Слідом ідуть супермаркетів "Варус" з 4,1 тис. грн на місяць такому ж числу співробітників. Замикають трійку супермаркети "Фуршет", де 2,1 тис працівників отримують 3,7 тис. грн.

Також ми писали, що у зв'язку з тим, що борг за зарплаті в Україні зріс на 6,5%, Міністерство соціальної політики хоче дозволити не працювати в разі невиплати зарплати компанією.

У відомстві вже підготували законопроект, згідно з яким, якщо роботодавець порушує строки видачі зарплати, він зобов'язаний сплатити працівникові пеню в розмірі облікової ставки Нацбанку за кожен день затримки.

Нагадаємо де в Україні можна отримати зарплату вище середньої.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", роботодавців змусять оплачувати прогули працівників.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, як цілком законно зменшити оплату за тепло.