Заступник міністра транспорту Великобританії консерватор Джозеф Джонсон у п'ятницю подав у відставку через різку незгоду з політикою прем'єр-міністра Терези Мей з питання про умови виходу країни з Євросоюзу. Про це у Twitter повідомив сам політик, який доводиться братом екс-главі МЗС Сполученого Королівства Борису Джонсону.

На відміну від свого родича, Джозеф Джонсон є прихильником збереження Великобританії в складі ЄС. Відмовившись від займаної посади, він попередив про масштабну кризу, що чекає країну після "розлучення" з Євросоюзом, і заявив про необхідність проведення повторного референдуму за Brexit.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Прірва між тим, що було обіцяно в ході агітаційної кампанії перед референдумом, і тим, що зараз пропонує прем'єр-міністр у своєму проекті угоди настільки широка, що у мене не було іншого вибору, крім як передати сьогодні вдень прем'єр-міністру заяву про свою відставку, - каже Джонсон у короткому відео, яким він супроводив свій твіт. - Мені здається, що зараз абсолютно необхідно повернутися обличчям до людей і запитати у них, чи згоден він з продовженням таких немислимих умов. Замість того, щоб залишитися в Європі, при цьому не даючи їй все вирішувати за нас, ми покинемо Європу, але будемо повністю підкорятися європейськими правилами".

За словами Джонсона, Brexit на таких умовах, з якими, за його словами, фактично погодилася Мей, неприйнятний для Великобританії. В цьому він повністю підтримує свого брата.

"Британія стоїть на порозі найважчої кризи з часів Другої світової війни. Я, як і раніше, цілком відданий Консервативній партії. До сьогоднішнього дня я ніколи не йшов впоперек партійної політики ні з одного питання, однак почуття обов'язку перед виборцями в моєму окрузі і перед усією нашою великою країною змусили мене діяти", - йдеться в тексті заяви Джонсона про відставку.

Нагадаємо, Тереза Мей влаштує дострокові вибори. Вихід з ЄС для британців обернувся потрясінням.

Як повідомляв раніше Знай.uа, представники Європейського Союзу та великої Британії домовляться з Brexit

Знай. ua писав, що всього дві новини з Європи змусять долар рвонути вгору.