Президент США Дональд Трамп прийняв рішення посмертно присвоїти Елвісу Преслі медаль Свободи.

Про це повідомляє Variety.

Наразі вже відомо, що у цьому році серед новий власників медалі Свободи буде і легендарний співак Елвіс Преслі, який помер у далекому 1977 році. У Білому домі відразу ж додали, що артист став одним із символів культури Штатів для шанувальників по всьому світу.

Крім того в адміністрації Трампа додали, що будучи великою зіркою Преслі не забув про батьківщину та два роки відслужив в армійських загонах. Відомо, що військовий обов'язок він проводив у танковій дивізії на території Західної Німеччини, при цьому йому вдавалось випускати нові пісні та виступити з концертами.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Сама медаль Свободи присуджується з 1945 року тим, хто вніс значний внесок в розвиток США і підтримування миру на планеті.

Разом з тим варто відзначити, що влада "Партії регіонів" процвітає через чотири роки після голосування за диктаторські закони. Деякі з них навіть отримали ордени від Порошенка.

Рівно 4 роки тому, 16 січня 2014 року, в розпал євромайдан, Верховна Рада прийняла пакет диктаторських законів, щоб придушити протести в центрі Києва. Ініціатор - побіжний екс-президент Віктор Янукович, співавтори - нардепи Володимир Олійник і Вадим Колесніченко. Депутати правлячої тоді Партії регіонів, їх сателіти і комуністи проголосували за них простим підняттям рук, а Янукович підписав ці "закони" на наступний же день.

Дев'ять з 12 законів парламент скасував через два тижні, але наслідки від їх прийняття були незворотними: протести почали наростати по всій Україні, протистояння в центрі Києва загострилося, з'явилися перші жертви. Сьогодні деякі з тих, хто чотири роки тому підняв руку "за", втекли до Росії або інших країн, мало хто - перебувають під слідством, але більшість - до сир пір при владі або ж є цінними партнерами правлячої коаліції.

За диктаторські закони 16 січня "проголосували" 239 нардепів з 261 присутніх в Раді (фракції Батьківщини, УДАРу та Свободи були відсутні в повному складі). Серед тих, хто голосував "за" - 189 регіоналів. З них понад півсотні залишаються при владі (знову обрані в парламент, міськради, облради або на посади голів міськадміністрацій).

Нагадаємо, чому Україна годує тисячі колаборантів похилого віку і любителів Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", історія справжньої чотириногої відданості, яка зворушує до глибини душі.

Також "Знай.ua" писав, про найкращі фільми з легендарним українським актором Богданом Ступкою.

Трамп втратив самовладання на прес-конференції