У неділю, 11 листопада, в Парижі відбудуться урочисті заходи з нагоди 100-річчя закінчення Першої світової війни.

Вранці в столицю Франції почали прибувати глави держав, передає РИА Новости.

Президентів зустрічав Еммануель Макрон та його дружина Бріджит в Єлисейському палаці. Відомо, що одими з перших до Франції прибули прем'єри Чехії, Ізраїлю, Греції, Вірменії, а також голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Відомо, що український президент Петро Порошенко і президент Росії Володимир Путін також завітали на свято. ЗМІ відзначають, що переговорів між ними не передбачається. У той же час, глави двох держав можуть бути присутніми на спільних заходах з нагоди 100-річчя завершення Першої світової війни.

Володимир Путін прибув до Парижа

Відомо, що президент України братиме участь у круглому столі "Як зробити більш ефективним мультілатералізм для вирішення міжнародних проблем?".

Трамп не привітався з Порошенком перед парадом в Парижі

Нагадаємо, в субботу, 10 листопада, активісток міжнародного руху Femen провели біля Тріумфальної арки в Парижі акцію проти приїзду до Франції "військових злочинців". Відповідні фото опубліковані на Facebook-сторінці Femen.

Варто відзначити, що міжнародний жіночий рух приурочив свою акцію до столітньої річниці закінчення Першої світової війни. Зараз вже відомо, що саме в Париж прибудуть керівники найбільш впливових держав світу.

Під час акції оголені активістки тримали в руках плакати з написами: "Ласкаво просимо, військові злочинці" і "Війна – це мир, свобода – це рабство, невігластво – це сила". На тілах жінок були написи "фальшиві миротворці" і "реальні диктатори".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", замах на президента Франції Еммануеля Макрона було заплановано на 11 листопада. Група радикалів планувала використовувати в якості зброї керамічний ніж, який неможливо виявити металошукачем.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що президент США Дональд Трамп назвав образливою пропозицію французького президента Еммануеля Макрона створити загальноєвропейську армію для захисту від США, Китаю і Росії.