У ЗМІ просочилися деталі гучного міжнародного скандалу, у якому фігурують підозрювані у корупції члени родини одіозного прем’єр-міністра Чехії.

Про це пише видання Seznam Zpravy.

За словами журналістів, син прем’єр-міністра Чехії Андрей Бабіш-молодший заявляє, що минулого року його силоміць відправили у окупований Крим та утримували там, щоб "сховати" на тлі гучного розслідування можливих корупційних діянь його батька.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Про це Бабіш-молодший, який зараз живе у Швейцарії, сам розповів журналістам.

Варто нагадати, що Бабіш-молодший разом із батьком та кількома іншими членами родини фігурують у так званій справі "Гнізда лелеки", яка пов'язана із махінаціями із коштами ЄС.

У 2008 році родина Бабіша викупила старовинний маєток, який вирішила переобладнати у люксовий конференц-центр "Гніздо лелеки". Суму реконструкції оцінили у 350 млн крон, з яких 50 млн склав грант Євросоюзу на підтримку малого бізнесу.

У свою чергу сам прем’єр-міністр Чехії відмежувався від скандалу і заявив, що "Гніздо лелеки" належить його дітям.

35-річний син чеського прем’єра розповів журналістам, що батько просто хотів сховати його після гучного скандалу, унаслідок чого він проти власної волі опинився на території окупованого Криму.

Крим
Крим

Ключову роль у переміщенні Бабіша-молодшого у Крим відіграло подружжя Протопопових, яке працює на прем'єр-міністра Чехії.

Дружина Діта Протопопова є радником Міністерства охорони здоров’я та психіатром, яка лікувала Бабіша-молодшого. Її чоловік, росіянин Петро Протопопов, за словами сина чеського прем’єра, відвіз його до Криму.

"Я боюся цієї людини. Його дружина – психіатр. Вони мали велику довіру і вони нею зловживали… Він сказав мені в Україні: "Я і твій батько зробимо все, щоб тебе закрити", - заявив Бабіш-молодший.

Наразі інших підтверджень перебування Андрея Бабіша-молодшого у Криму, окрім його заяви журналістам, немає.

Противники чеського прем'єра на тлі появи інформації у ЗМІ закликають ініціювати вотум недовіри до чеського уряду.

Нагадаємо, у п'ятницю, 9 листопада, главу окупаційної адміністрації Сімферополя в анексованому Криму Ігоря Лукашева і сімох його заступників відправили у відставку.

Як повідомляв раніше Знай.uа, на тимчасово окупованих територіях України ватажки бойовиків планують влаштувати фейкові "вибори" 11 листопада.

Також Знай.uа писав про те, що щоб домогтися миру на Донбасі, Україні пропонують добровільно відмовитися від окупованого Криму.