Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг відреагував на скандальну ініціативу президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє DW.

В альянсі відзначили, що неоднозначна пропозиція нинішнього президента Франції Емануеля Маркона про створення європейської армії може значно посилити обороноздатність країн.

Проте тут же відзначили, що подібна ініціатива все ж має надходити від керівництва НАТО.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

"Коли європейська армія це буде робити, я буду вітати такі дії ЄС щодо оборони", - сказав Столтенберг.

Крім того нинішній Генсек НАТО закликав союзників не ставити під сумнів зв'язки керівництва та Білого дому, а також послаблювати трансатлантичний союз.

Варто відзначити, що зовсім нещодавно очільник Кремля Володимир Путіна зазначив, що ідея Макрона про створення європейської армії відображає "в цілому позитивний процес".

Також сам Путін додав, що Європа - потужне економічне утворення та створення власних ЗС є цілком зрозумілим.

Разом з тим варто відзначити, що доброволець Антон Панчук (позивний "Вікінг") забув про своє російське громадянство одразу, як пішов захищати Україну у складі 93-ї бригади. Артилерійський розвідник був на Майдані, на передовій брав участь у найстрашніших боях – приміром, як за Жолобок, що на Луганщині.

Його батьки – українці, потрапили в Амурську область на відрядження, а потім, як жартує сам, сказали: "Прощавай, Рашко", поїхали додому у Рівне.

"До 16 років я навіть не знав, що я – громадянин Російської Федерації. Адже свідоцтва про народження тоді у всіх були старі, совкові, хоча Україна була вже незалежною. Свого часу і вагони розвантажував уночі, тому що на той момент моя колишня дружина була вагітною. Ми ще навчалися, але треба було гроші заробляти. Складно було під час Майдану", - зізнався він.

А потім почалася Революція Гідності, вона захопила молодого і відважного хлопця – каже, ейфорії на Майдані не було рівних. Чому ж опиняються на фронті? З цього приводу Андрій висловлюється різко – мовляв, солдат загалом можна поділити на два типи: "ідейні" і ті, хто прийшов просто заробити грошей, тому що подітися просто нікуди.

Нагадаємо, розвідка викрила "план Б" Путіна по Донбасу та Криму.

Як повідомляв "Знай.ua", СБУ виявила подвійне дно Бережної.

Також "Знай.ua" писав, що полковник ЗСУ розпоряджався долею простих військових за "скромну" плату.

НАТО вирішує долю Грузії і України