Переговорники сторін щодо виходу Великої Британії з Європейського союзу погодили текст підсумкової угоди щодо Brexit.

Про це повідомляє Guradian.

Відомо, що угода стосовно Brexit вже погоджена на "технічному рівні" та буде відправлено до уряду Британії вже у середу.

Прем'єр-міністр країни вже скликала міністрів на екстрене засідання уряду, де їх "попросять" підписати остаточну угоду з Брюселем. На зустрічі буде розглянуто остаточний текст угоди.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Відзначається, що сам документ складається з понад 400 сторінок юридичного тексту. У свою чергу міністрам країни буде надана можливість ознайомитись із документом до засідання для ретельного вивчення.

Крім того прихильники виходу країни з ЄС вже хочуть дізнатись, чи не узгоджується угода з Європейським судом у вирішенні спорів, наприклад, з приводу припинення угоди.

У свою чергу телеканал RTE повідомляє, що учасники переговорів від ЄС і Великої Британії узгодили текст угоди, яка дозволить уникнути "жорсткого кордону" між Республікою Ірландія і Північною Ірландією.

Джерело в ЄС підтвердило, що Лондону відправили "стабільний текст", але офіційні особи не назвали його "угодою".

Разом з тим варто відзначити, що заступник міністра транспорту Великобританії консерватор Джозеф Джонсон у п'ятницю подав у відставку через різку незгоду з політикою прем'єр-міністра Терези Мей з питання про умови виходу країни з Євросоюзу.

На відміну від свого родича, Джозеф Джонсон є прихильником збереження Великобританії в складі ЄС. Відмовившись від займаної посади, він попередив про масштабну кризу, що чекає країну після "розлучення" з Євросоюзом, і заявив про необхідність проведення повторного референдуму за Brexit.

"Прірва між тим, що було обіцяно в ході агітаційної кампанії перед референдумом, і тим, що зараз пропонує прем'єр-міністр у своєму проекті угоди настільки широка, що у мене не було іншого вибору, крім як передати сьогодні вдень прем'єр-міністру заяву про свою відставку, - каже Джонсон у короткому відео, яким він супроводив свій твіт. - Мені здається, що зараз абсолютно необхідно повернутися обличчям до людей і запитати у них, чи згоден він з продовженням таких немислимих умов. Замість того, щоб залишитися в Європі, при цьому не даючи їй все вирішувати за нас, ми покинемо Європу, але будемо повністю підкорятися європейськими правилами".

Нагадаємо, Євросоюз назвав головні проблеми України.

Як повідомляв "Знай.ua", чергова божевільна витівка Путіна стурбувала Європу.

Також "Знай.ua" писав, що Лондон від самого ранку регоче над Путіним.

Тереза Мей розповіла про долю мігрантів після Brexit