Прийшов у рух один із найнебезпечніших вулканів світу – Кампі Флегрей (Флегрейські поля) неподалік від Неаполя в Італії. Про це повідомляє Newsweek.

Поки що ніхто не може передбачити, коли станеться трагедія. Проте вчені відзначають, що його пробудження здатне стерти з лиця землі ціле місто. Наслідки можуть бути катастрофічними.

Вчені з ETH Zurich провели відповідні дослідження.

"Під вулканічної системою накопичується магма, яка переходить у новий цикл кальдери. Це може вказувати на наближення нової фази, яка закінчиться потужним виверженням. Втім, найближчим часом його навряд чи варто чекати", - відзначають вони.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Вулкан Кампі Флегрей є одним з небагатьох активних супервулканів. Останній раз виверження відбулося в 1538 році. Воно увійшло в історію як Монте-Нуово.

Довгий час після цього вулкан "спав". Проте вже в 1950-х роках тричі виникали побоювання щодо "пробудження" його активності. З тих пір вже було зафіксовано 23 таких "прокидання.

На даний момент учені не вважають, що катастрофа неминуча. Дослідники нагадують, що Неаполь може опинитися в небезпеці, адже сила, з якою Флегрейські поля вивергалися 40 тисяч років тому, поступалася лише силі Єллоустоунського вулкана.

Раніше повідомлялося, що в останні десятиріччя вчені всього світу помітили стійке почастішання природних катаклізмів, катастроф і різку зміну кліматичної ситуації.

Смертоносні цунамі, тайфуни, землетруси і виверження вулканів змусили вчених задуматися і прорахувати, що чекає людство в умовах аномальних природних явищ, які стають реальністю.

Нагадаємо, вчені визначили, від чого загине людство. Стихія дала відповідь на головне питання.

Як повідомляв Знай. ua, супутники зафіксували прадавній ліс, оградивший себе від людства. Відкриття "Загубленого світу" зробив британський вчений і мандрівник Джуліан Бейлісс.

Знай. ua писав, що вчені на Червоній планеті помітили щось неймовірне. Космічний апарат Mars Express і його попередники помічали таке явище кілька разів.