У Великобританії призначили нового міністра з питань Brexit. Ним став молодший міністр з питань охорони здоров'я Стівен Барклай.

Цю інформацію повідомляє РБК-Україна, посилаючись на ВВС.

Як відомо, на референдумі 2016 року Барклай підтримував кампанію за вихід Великобританії з Євросоюзу.

Стівен Барклай

Він пояснив своє рішення тим, що не може підтримати угоду про Brexit, яку раніше погодили Великобританія і ЄС.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Також варто відзначити, що Барклай обіймав посаду міністра в департаменті охорони здоров'я.

Нагадаємо, після відставки міністра з питань Brexit Домініка Раабе обвалився курс фунта по відношенню до більшості основних валют. За даними BBC, втратив 1,1% по відношенню до американського долара і 1,2% по відношенню до євро.

Як відомо, міністр з питань Brexit Домінік Рааб оголосив про відставку на тлі гострих розбіжностей серед британських міністрів і політиків про умови виходу Британії з ЄС, про які днями домовилися Лондон і Брюссель.

Домінік Рааб

Напередодні після п'ятигодинного закритого засідання кабінет міністрів Великобританії дав згоду на затвердження угоди про Brexit, погодженого з Брюсселем у вівторок на технічному рівні.

Це рішення відкрило дорогу для офіційного затвердження умов Brexit на рівні Європейського Союзу на позачерговому саміті ЄС, який відбудеться 25 листопада. У четвер, 15 листопада, Тереза Мей захищала проект угоди перед депутатами британського парламенту.

Раніше Знай.uа писав про те, що переговорники сторін щодо виходу Великобританії з Европейского союзу погодили текст підсумкової угоди з Brexit.

Також Знай.uа повідомляв, що у Великобританії ще одна міністр покинула свій пост будучи незадоволеною виходом країни з Євросоюзу.