Глава МЗС Росії Сергій Лавров знову обурюється на адресу країн Заходу. На його думку, Балканські країни збираються перетворити на новий плацдарм проти Росії. На ситуацію, яка, очевидно, склалася тільки в його голові, політик скаржиться виданню Сербський Телеграф, закликаючи країни Балкан дотримуватися позицій Росії.

"Враження склалося таке, що уроки української трагедії так і не вивчили країни Заходу. На сьогоднішній день робляться наполегливі спроби перетворити Балкани в ще один плацдарм проти Росії. Від країн регіону наполегливо вимагають зробити вибір: чи з Москвою, чи з Вашингтоном і Брюсселем", — сказав дипломат. За словами Лаврова, в Росії нібито відомо про тиск, який чиниться на Белград для припинення співпраці з Москвою, і додав, що в Сербії цього "впевнено протистоять".

Також Лавров відчайдушно намагається перетягнути Сербію "на сторону зла" уявним "печивом". За словами політика, в Москві, нібито, шанують самостійний багатовекторний зовнішньополітичний курс Сербії. Глава МЗС РФ висловив упевненість, що цей курс відповідає корінним інтересам Балканського народу.
"У Москві високо цінують самостійний багатовекторний зовнішньополітичний курс Сербії, який, я впевнений, відповідає корінним інтересам вашого народу", — зробив висновок Лавров.

Як раніше повідомляв Знай.uа, лідер РФ Володимир Путін черговий раз звинуватив Київ у "невиконанні мінських домовленостей". Президент країни-агресора РФ Володимир Путін, який вже п'ятий рік веде війну на Донбасі, заявив, що вважає безглуздим проводити зустрічі в "нормандському форматі" в президентських і парламентських виборів в Україні в 2019 році.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Путін заявив, що у зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн "нормандському форматі" (Україна, Франція, Німеччина, РФ) немає сенсу, оскільки на мирне вирішення питань з Донбасу "навряд чи можна розраховувати" поки в Україні не зміниться влада.

Нагадаємо, 11 червня в Берліні відбулася зустріч глави МЗС країн нормандської четвірки: України , Франції, Німеччини і Росії.

У понеділок, 11 червня, в Берліні зустрілися глави МЗС країн нормандської четвірки: України, Росія, Франції та Німеччини. Політики підняли теми розгортання миротворчої місії ООН на сході України і вперше заговорили про звільнення політв'язнів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" розвідка викрила "план Б" Путіна по Донбасу і Криму

"Знай.іа" писав Кабмін створив Держслужбу у справах ветеранів.