У центрі Лондона тисячі людей вийшли на акцію в захист навколишнього середовища, вимагаючи від влади активізувати боротьбу зі зміною клімату.

Про це повідомляє Sky News.

Відзначається, що учасники акції перекрили цілих п'ять мостів у столиці країни.

"Учасники перекрили п'ять основних мостів столиці, включаючи Вестмінстерський міст і міст Ватерлоо", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Організатори (група під назвою Extinction Rebellion) заявили, що всього протестували 6 тис. чоловік. Відзначається, що поліція заарештувала близько 70 осіб.

Разом з тим варто відзначити, що протестувальники у Франції масово вийшли на вулицю з вимогою скасувати рішення влади про підвищення цін на бензин.

Відомо, що під час чергової акції загинула одна людина, ще 47 осіб постраждали від дій силовиків.

У свою чергу влада відзначає, що більшість постраждалих отримали різного роду поранення через агресивні дії протестувальників. Наразі вже відомо, що у департаменті Ізер жінка, помітивши величезний натовп протестувальників розгубилась та наїхала на людей автомобілем.

Крім того за повідомленнями поліції, загалом у різних районах країни протестують понад 120 тисяч осіб. В більшості міст протести проходять мирно, проте в декількох містах відбулися сутички з поліцією.

Більше того у столиці країни Парижі протестувальники прорвались до Єлисейського палацу, проте відразу ж відступили, через газ, який застосували правоохоронці.

Крім того, зіткнення з представниками поліції були зафіксовані в Шоле, Ренні та Німі. В районі Ам'єну байкери, які приєдналися до протестувальників, заблокували шосе. Також, від початку доби, активістами перекрита центральна магістраль Парижу - Єлисейські поля.

Варто відзначити, що за планом французької влади, в 2019 році податок на дизельне паливо повинен зрости на 6,5%, а бензин на 2,9%. Такі дії влада аргументує боротьбою з забрудненням атмосфери.

Нагадаємо, Прагу паралізували багатотисячні мітинги, корупційні ігри довели людей до межі.

Як повідомляв "Знай.ua", у мережі піднявся "теплий флешмоб" на підтримку Сміли, українці вимагають негайно увімкнути опалення.

Також "Знай.ua" писав, що тисячі людей повстали проти прем'єра, розлючений натовп вимагає відставки, нема чого було їздити в окупований Крим.

У Франції масштабні протести через зростання цін на бензин