Мальтійським правоохоронцям вдалося знайти замовників убивства антикорупційної журналістки Дафни Каруани Галісії.

Цю інформацію повідомляє Reuters.

"Поліція Мальти в неділю заявила, що вже встановила замовників вбивства відомої місцевої антикорупційної журналістки Дафни Каруани Галісії. Правоохоронці підкреслили, що їх щонайменше троє – всі громадяни Мальти" йдеться в повідомленні

Поліцейські не видали імен підозрюваних осіб. За словами мальтійських правоохоронців, слідство "дуже просунулося".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У жовтні 2017 році невідомі вбили журналістку Дафну Каруану Гасілію, яка відома своїми антикорупційними розслідуваннями. Жінку вбили у столиці Мальти Валетті. Це замовне вбивство привернуло увагу всього європейського співтовариства.

Нагадаємо, стало відомо ім'я людини, яка віддала наказ про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджи у генконсульстві в Стамбулі. Цю інформацію повідомляє газета The Washington Post, посилаючись на джерело, що має відношення з розслідуванням справи ЦРУ США.

Згідно з даними видання, безпосереднім замовником убивства журналіста Джамаля Хашкаджи був наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман. Співробітникам ЦРУ вдалося з'ясувати, що смерть журналіста не могла наступити без його відома і участі.

Джамаль Хашкаджи

Спецслужби проаналізували дзвінок Хашкаджи, який був зроблений послом королівства в США братом наслідного принца Халідом бін Салман.

Раніше про це ж говорили співробітники турецьких спецслужб. Вони переконані, що полковник розвідки Махер Абдулазіз Мутреб, який перебував у консульстві, де і сталося вбивство, повідомив про подію саудівському принцу.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", у Британії розкрили спецоперацію проти журналіста Джамаля Хашкаджи. Стало відомо, про що вбитий журналіст хотів розповісти всьому світу.

Також портал "Знай.uа" писав, що з'ясувалося, де будуть судити підозрюваного у вбивстві журналіста. Саудівська Аравія забрала передбачуваного винного у звірячому вбивстві.