У Гватемалі оголошено екстрену евакуацію у зв'язку з виверженням вулкана Фуего. За останню добу тисячі жителів небезпечних регіонів покинули свої будинки через збільшення сили виверження.

Цю інформацію повідомляє Publinews Guatemala.

В регіоні вже оголосили найвищий рівень загрози і готують тимчасові притулки для втікачів від всепоглинаючої стихії. Виїхати в безпечне місце наполегливо рекомендували мешканцям восьми населених пунктів, де проживає в загальній складності близько двох тисяч людей.

Рішення про евакуацію буде приймати місцева влада. Відомо, що вже мінімум три громади виїхали з небезпечного регіону.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вулкан Фуего висотою 3763 метра розташований в західній частині Гватемали, він вважається одним з найактивніших. Цього літа сталося найсильніше за пів століття виверження, у результаті якого загинули 194 людини.

Нагадаємо, що прийшов у рух один із найнебезпечніших вулканів світу – Кампі Флегрей (Флегрейські поля) неподалік від Неаполя в Італії. Про це повідомляє Newsweek.

Поки що ніхто не може передбачити, коли станеться трагедія. Проте вчені відзначають, що його пробудження здатне стерти з лиця землі ціле місто. Наслідки можуть бути катастрофічними. Вчені з ETH Zurich провели відповідні дослідження.

"Під вулканічної системою накопичується магма, яка переходить у новий цикл кальдери. Це може вказувати на наближення нової фази, яка закінчиться потужним виверженням. Втім, найближчим часом його навряд чи варто чекати", - відзначають вони.

Як повідомляв Знай.uа, у Туреччині знайшли другу Атлантиду.

Також Знай.ua писав, що виверження вулкана збирає натовпи туристів.