Міжнародні дослідники і російські журналісти заявляють, що ідентифікували другого співробітника російських спецслужб, причетного до госперевороту в Чорногорії.

Про це йдеться в матеріалах Bellingcat.

Вони стверджують, що "Володимира Попова", якого розшукує Чорногорія, звуть Володимир Моісеєв.

При цьому автори розслідування стверджують, що Моїсеєв брав участь в операції не тільки на Балканах, а міг бути задіяний у розпалюванні сепаратистського конфлікту в Молдові за "донбаським сценарієм", а також з неясними цілями діяв у Польщі, Болгарії та Україні.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Володимир Миколайович Моїсеєв народився 29 травня 1980 року в селі Пивкіно в Курганській області.

Моїсеєв (2) разом з іншими ГРУшником Едуардом Шишмаковим (Широковым) в Болгарії

Дата народження та ім'я-по батькові збігаються з даними особистості прикриття.

Журналісти припускають, посилаючись на дані Росреєстру, що Моїсеєв і його сім'я проживають у московському районі Черемушки у сусідньому будинку з Олександром Мишкіним. Останнього, за даними журналістів, підозрюють у отруєнні колишнього ГРУшника Сергія Скрипаля.

Свою квартиру Моїсеєв отримав від держави у березні 2015 року, всього на кілька місяців пізніше за ймовірних отруйників Скрипаля Мишкіна і Анатолія Чепіги.

Журналісти нагадують, що Мишкін і Чепіга отримали квартири разом з нагородою президента Володимира Путіна "Герой Росії", і припускають, що Моїсеєв також міг бути нагороджений медаллю.

При цьому в документах на ім'я "Володимир Попов" значиться інший московський адресу, але там проживає літня пара, яка про Попові ніколи не чула.

"Моїсеєв під своїм ім'ям рідко літав на літаку, зазвичай до себе додому, в Донецьк, зате під ім'ям Попова він регулярно подорожував по Європі як "фотожурналіст" і "агент з морського страхування", – йдеться у розслідуванні.

В основному його подорожі стосувалися Балкан, Кавказу та Туреччини.

В 2017 році були опубліковані фотографії двох чоловіків, яких називають співробітниками російського ГРУ і організаторами невдалого путчу в Чорногорії.

Нагадаємо, солодка парочка путінських "чепиг" наслідила в Чехії.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Чепіга і Мишкін стоять за створенням найбільшої української "пухлини".

Знай.uа повідомляв, що романтична подорож отруйників Скрипаля підірвало мемами мережу.