У Британській столиці контртерористичний підрозділ поліції ретельно перевіряє діяльність так званого третього підозрюваного у справі отруєння Скрипалів. Копи планують найближчим часом висунути проти нього звинувачення.

З'явилася інформація, що розслідування, яке триває відносно 45-річного Сергія Федотова, "дуже конфіденційне", саме тому у Скотленд-Ярді його не прокоментували. Про це повідомляють британські ЗМІ.

Чепіга і "Петров"
Чепіга і "Петров"

Один з джерел ЗМІ припустив, що Федотов міг відправитися до Англії, щоб проконтролювати проведення операції. У день отруєння він поїхав у Солсбері, ймовірно, щоб переконатися, що Сергія Скрипаля та його доньки не буде вдома в момент, коли інші підозрювані наноситимуть отруту на ручку двері будинку колишнього співробітника радянської та російської розвідки.

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Наголошується, що хоча незрозуміло, чи потрапив Федотов на камери спостереження в місті, і чи з'являться його зображення при прибутті і відльоті до країни через аеропорт Хітроу. Також незрозуміло, чи справжні ім'я та прізвище підозрюваного. Відомо тільки, що поїздка Федотова в Англії відбулася 2 березня, як і підозрюваних полковників ГРУ Олександра Мишкіна і Анатолія Чепіги, але іншим рейсом. Федотов залишив Лондон в день замаху на Скрипалів на одному літаку з Мишковим та Чепігою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія готова оголосити третього ймовірного співучасника отруєння Скрипалів. Зокрема ЗМІ називають ім'я 45-річного Сергія Федотова.

Крім того, варто зазначити, що за інформацією чеських ЗМІ російські спецслужби почали "наглядати" за Сергієм Скрипалем ще з 2014 року. Саме для цього в Прагу були відправлені Олександр Петров і Руслан Баширов, яких згодом прямо звинуватили у замаху на вбивство Скрипаля.

Варто нагадати, що офіцери ГРУ Анатолій Чепіга і Олександр Мишкін, яких підозрюють в отруєнні екс-колеги Сергія Скрипаля в британському Солсбері, активно брали участь у захопленні українських державних установ.

Нагадаємо, ганяли Скрипаля по всій Європі: солодка парочка путінських "чепіг" наслідила в Чехії.

Як повідомляв Знай.иа "путінським чепігам" влаштували страшний скандал.

Знай.иа писав, недолугих путінських "чепіг" раптово пожаліли в Британії.