Днями стало відомо, що в Китаї вже двоє людей заразилися хворобою, яка раніше ніколи не передавалася людям.

Про це пише The Guardian.

У повідомленні сказано, що в організмі вже двох пацієнтів в Гонконзі виявили штам гепатиту E, носіями якого до цього моменту були виключно щури. Відкриття вразило китайських медиків, хоча поки не відомо, чи мало таке зараження значний вплив на здоров'я пацієнтів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Через те що щурячий штам дуже відрізняється від того, який спостерігався у людей, вважалося, що він не може перескочити між видами. Це клінічне відкриття", - розповів дослідник Гонконзького університету Сиддхарт Срідхар.

Медики додають, що штами гепатиту Е часто передаються між людьми через заражену воду, зокрема в східній і південній Азії. У Китаї траплялося багато випадків інфікування через недожаренного свинину. В країні розробили ліки від гепатиту Е, однак препарат ще не сертифікований і не доступний за межами країни.

Окрім того дослідники страшної напасті підтвердили, що знайшли в тілі 56-річного пацієнта штам гепатиту Е, який раніше бачили тільки в тілах щурів у В'єтнамі.

Другий випадок зараження виявили під час аналізу крові 70-річної жінки зі слабким імунітетом, яка звернулася в лікарню Гонконгу зі скаргами на біль в животі, головний біль, втрата апетиту і інші симптоми. Як виявилося, обидва пацієнта живуть в межах трьох кілометрів один від одного.

Нагадаємо, в Гонконзі зафіксовано перший випадок інфікування щурячим гепатитом.

Раніше у вчених не існувало доказів, що це захворювання може передаватися людям, пише MedicalXpress.

Раніше Знай.uа писав про те, що в Росії зафіксували перше зараження бубонною чумою, яке може швидко перерости в справжню епідемію. На страшну хворобу захворів 13-річний хлопчик.

Також Знай.uа повідомляв, що досягнення сучасної медицини дозволяють нам жити довше і вмирати рідше, ніж наші предки.