"Родичі 55 загиблих в катастрофи рейсу МН 17 подали на Росію в Європейський суд з прав людини. Вони звинувачують Росію в порушенні їх базових прав через збитого нею малазійського „Боїнга“ на сході України 17 липня 2014, і в саботажі розслідування катастрофи" передає Укрінформ.

Як каже адвокат родичів, Росія не змогла надати важливої інформації Міжнародної слідчої групи (JIT). Він додає, що Москва надавала "докази", які пізніше виявилися фальшивими.

знищення Боїнга MH17
знищення Боїнга MH17

Так, сьогоднішній позов надійшов до суд Страсбурзі, тому що пройшло шість місяців з тих пір, як Міжнародна слідча група представила на прес-конференції докази того, що до трагедії причетна Росія. За правилами суду, позов має бути поданий протягом 6 місяців після того, як стало відомо про нові факти.

Якщо позов приймуть, то його розгляд може тривати 5-7 років. Це перший позов, який подали рідні загиблих MH17.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Кастастрофа МН17: НАТО змусить Путіна покаятися дуже жорстким способом

Парламентська асамблея НАТО у проекті резолюції Оновлення відповіді на російські гібридні тактики закликала Росію взяти на себе відповідальність за знищення малайзійського Боїнга-777. Про це повідомляє Укрінформ.

військові НАТО
військові НАТО

Парламентська асамблея підтверджує свою тверду підтримку розслідування падіння літака рейсу МН17 в Україні, яку проводить влада Нідерландів і закликає Кремль виконати резолюцію Радбезу ООН 2166, взяти відповідальність і в повну силу долучитися до спроб встановити справедливість", - наголошується в проекті резолюції.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Після ракетного ганьби Путін схопився за ядерну кнопку

Рада безпеки РФ збирається "оновити" політику в галузі ядерного стримування.

Як зазначають місцеві ЗМІ, мова йде про проект з рекомендаціями під редакцією "Основ політик РФ в галузі ядерного стримування", який ключає умови застосування ядерної зброї, а також відповідні дії в разі застосування противником стратегічних видів і неядерного гіперзвукового.

Також Знай.ua" писав про те, що Величезний літак завис у повітрі і до остраху перелякав всю столицю: відешок